tromaktiko: Κοιτάξτε γύρω σας...

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Κοιτάξτε γύρω σας...



Σήμερα δε θα σας προτείνω κάποια πόλη, χωριό ή λίμνη για να επισκεφτείτε. Σήμερα θα σας προτείνω μια βόλτα στους δρόμους της πόλης σας.
Εκεί όπου καθημερινά αυξάνονται οι άστεγοι, τα συσσίτια, οι οικογένειες που χάνουν τα σπίτια τους, τα παιδιά που δεν τους επιτρέπουν κάποιοι να ονειρευτούν το αύριο. Ακούγοντας εχθές το βράδυ ειδήσεις, κάτι που δε σας συνιστώ να κάνετε πλέον, απόρησα πως είναι δυνατόν ακόμη να 'διαπραγματευόμαστε', αν θα μας κόψουν κι' άλλο τους μισθούς, τα επιδόματα, πότε θα πάρουν τα μνημεία μας, τις δημόσιες υπηρεσίες και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο!

ΠΏΣ είναι δυνατόν ακόμη να συζητάμε πόσο χαμηλά θα πέσουμε σαν χώρα και σαν άνθρωποι! Δεν έφτασε ο καιρός όλοι αυτοί που λαμβάνουν μέρος στις διαπραγματεύσεις 'εκ μέρους μας', να πούνε -φτάνει, ως εδώ ήτανε, τώρα αποφασίζουμε εμείς! Δεν υπάρχει κάτι άλλο να πάρετε, κάτι άλλο να μειώσετε!

Τι θα γίνει επιτέλους? Πολλοί πτυχιούχοι σήμερα δουλεύουν για λίγες ώρες σε καφετέριες για ένα χαρτζιλίκι. Ρώτησε κανείς αυτά τα παιδιά πόσο κουράστηκαν για να σπουδάσουν? Τι θυσίασαν? Και όχι μόνο οι νέοι αλλά και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία που χάνουν τη δουλειά τους, τους ρώτησε κανείς πως θα θρέψουν την οικογένειά τους?

Όχι βέβαια, κανείς!!!

Δε νομίζουν όλοι αυτοί οι 'μεγάλοι' ότι ήρθε η ώρα για δράση? Ήρθε η ώρα για να κάνουμε και κανένα καλό σ' αυτό τον τόπο. Εμείς οι Έλληνες μένουμε εδώ, όχι οι ξένοι ηγέτες και οι απεσταλμένοι τους, δε νομίζετε!

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!