tromaktiko: Εκτίναξη των πωλήσεων των τεχνολογικών προϊόντων

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Εκτίναξη των πωλήσεων των τεχνολογικών προϊόντων



Όσο δύσκολη κι αν είναι η οικονομική συγκυρία στη χώρα, αυτό δεν φαίνεται να εμποδίζει τους καταναλωτές να στρέφονται ολοένα και περισσότερο...
στα νέα τεχνολογικά προϊόντα, αψηφώντας τις οικονομικές αντιξοότητες.

Αυτό προέκυψε, μεταξύ άλλων, από τη μελέτη, με τίτλο "TMT Predictions 2012", που δημοσιεύει η Deloitte και προβλέπει την αύξηση των πωλήσεων των "smartphones", τον περιορισμό της παροχής απεριόριστης χρήσης του διαδικτύου, τη δυνατότητα παρακολούθησης τηλεόρασης, ακόμα και εν κινήσει, την κυριαρχία των online διαφημίσεων, καθώς και την αυξημένη ζήτηση για νέα τεχνολογικά προϊόντα.

Κορυφαίες τάσεις στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών, το 2012:

- Οι πωλήσεις των χαμηλού κόστους "έξυπνων κινητών τηλεφώνων" (smartphones) (αξίας μέχρι και $100) αγγίζουν, για πρώτη φορά, τα 500 εκατομμύρια τεμάχια.

- Τεχνολογία NFC (Near Field Communication) και κινητές συσκευές. Οι συσκευές κινητών τηλεφώνων, που θα διαθέτουν την τεχνολογία NFC, αναμένεται να φτάσουν τα 300 εκατομμύρια, μέχρι το τέλος του 2013.

- Web Bybass: Μεταφορά δεδομένων, χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Το 2012, περίπου το 1% του συνόλου των ασύρματων δεδομένων θα μεταφέρονται μεταξύ των συσκευών, παρακάμπτοντας τοδιαδίκτυο ποσοστό το οποίο είναι διπλάσιο από το αντίστοιχο του 2011.

- Το τέλος της παροχής απεριόριστης χρήσης διαδικτύου. Η Deloitte προβλέπει ότι το 2012, εκατό εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου θα πρέπει να αρχίσουν να παρακολουθούν το μετρητή των δεδομένων, που "κατεβάζουν", καθώς οι πάροχοι έχουν αρχίσει να επανεξετάζουν την προσφορά απεριόριστης χρήσης διαδικτύου.

- Πολλές εφαρμογές, λίγα downloads. Ο αριθμός των διαθέσιμων εφαρμογών αναμένεται να αυξηθεί κατά 2 εκατομμύρια περίπου, το 2012. Ωστόσο, το ποσοστό αυτών για τις οποίες οι καταναλωτές πληρώνουν παραμένει μικρό.



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!