tromaktiko: Στοιχημάτιζαν παράνομα στη Ναύπακτο και συνελήφθησαν

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Στοιχημάτιζαν παράνομα στη Ναύπακτο και συνελήφθησαν



Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, στη Ναύπακτο, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, δυο ημεδαποί άνδρες...
ηλικίας 42 και 56 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους, κατά περίσταση, για παράνομη διεξαγωγή τυχερών ηλεκτρονικών παιγνίων.

Η σύλληψη των δυο ημεδαπών έγινε στο πλαίσιο στοχευόμενων αστυνομικών ελέγχων, που ενεργούνται κατά την περίοδο των εορτών σε όλη την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων. Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, σε καφενείο 40χρονης ημεδαπής στη Ναύπακτο, η οποία αναζητείται, διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος σύζυγος της, ο οποίος ήταν προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, είχε εγκαταστήσει και λειτουργούσε δυο φορητους ηλεκτρονικούς υπολογιστές συνδεδεμένους διαδικτυακά, τους οποίους είχε μετατρέψει σε τυχερά ηλεκτρονικά παίγνια (φρουτάκια - τρίλιζα).Παράλληλα οι αστυνομικοί κατά την είσοδο τους στο κατάστημα εντόπισαν επ΄ αυτοφώρω τον 56χρονο να συμμετέχει στη διεξαγωγή τυχερού ηλεκτρονικού παιγνίου στους υπολογιστές.Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τα δυο laptop, τα οποία είχαν μετατραπεί σε τυχερά ηλεκτρονικά παίγνια και το χρηματικό ποσό των 175 ευρώ.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Υπενθυμίζεται ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την "αγορά των παιγνίων" και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.Αυτά ως προς τη γνώση και τη συμμόρφωση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!