tromaktiko: Το Κίνημα των… αδιάβαστων

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Το Κίνημα των… αδιάβαστων



Πληροφορίες αναφέρουν πως από στιγμή σε στιγμή ανακοινώνεται το Κίνημα των «Αδιάβαστων». Λογότυπο θα έχει, ένα κλειστό βιβλίο…

Οι μνημονιακοί υπουργοί και βουλευτές, ο ένας μετά τον άλλον, σε συνέχεια των δημοσίων δηλώσεών τους, που δεν είχαν χρόνο ή είχαν άλλες δουλειές και δεν ΠΡΟΛΑΒΑΝ, να διαβάσουν το μνημόνιο…. ανακαλύπτουν πως είναι πολλοί. Ίσως αποτελούν πλειοψηφία.
Ορμώμενοι από το κίνημα των Αγανακτισμένων, θεωρούν πως είναι κι αυτοί θύματα της πολιτικής των δύο Γιώργηδων (τ. πρωθυπουργού και τ. υπουργού οικονομικών) και πως τους δόθηκε η σημαντικότερη συμφωνία της Ελλάδας, την τελευταία στιγμή. Αυτής, του ενός εκατομμυρίου ανέργων, των συσσιτίων, των αστέγων, των λουκέτων κλπ.
Θα συμμετέχουν κι αυτοί σε πορείες και διαδηλώσεις κάθε Κυριακή, έξω από τη Βουλή, σε δικό τους προστατευόμενο χώρο από τις ασφάλειές τους, με κυλικείο και άλλες ανέσεις.
Μηνύματα συμπαράστασης έρχονται και από άλλους «Αδιάβαστους» πολιτικούς του εξωτερικού, που αντίστοιχα βύθισαν τις χώρες τους, στην καταστροφή των μνημονίων.
Ενδιαφέρον εξεδήλωσαν και οι προσεχώς «Αδιάβαστοι» της Ιταλίας και της Ισπανίας. Εδώ φαίνεται η μεσογειακή ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, καθώς οι Έλληνες συνάδελφοί τους, έσπευσαν να τους προμηθεύσουν με σκονάκια.
Ήθελαν να τους στείλουν βιβλία αλλά ως γνωστό, το υπουργείο παιδείας, ως υπεύθυνο της διδακτέας ύλης των «Αδιάβαστων», δεν επέτρεψε την εκτύπωση, γιατί θα έφερνε σε μειονεκτική θέση τους μαθητές των σχολείων, που ούτε αυτοί έχουν.
Τέλος αναμένεται στο κίνημα των «Αδιάβαστων», να συμμετέχουν και οι «Όψιμοι», κοινωνική δράση αποτελούμενη από πρώην πολιτευτές και τηλε-σχολιαστές, που ενώ έβαζαν πλάτη για την καταστροφή, σήμερα πάσχουν από το σύνδρομο της μνημονο-αμνησίας.
Ενθαρρυντικό είναι, πως έφτασε, το πρώτο επίσημο διάγγελμα στήριξης, για το κίνημα των «Αδιάβαστων», ως γνήσια σοσιαλιστική πρωτοβουλία, από την Κόστα Ρίκα..
statesmen.gr

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!