tromaktiko: Εν καιρώ η όποια απόφαση για τη στρατιωτική θητεία, δηλώνει ο Δημ.Αβραμόπουλος

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Εν καιρώ η όποια απόφαση για τη στρατιωτική θητεία, δηλώνει ο Δημ.Αβραμόπουλος



Η όποια απόφαση για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας θα ληφθεί εν καιρώ, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, τη στιγμή που...
οι στρατιωτικοί επιμένουν στην αύξησή της έως και 3 μήνες, δηλαδή από το 9μηνο που ισχύει να πάει στο 12μηνο, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα επάνδρωσης των υφιστάμενων στρατιωτικών μονάδων.

Σύμφωνα με το Έθνος, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι η συζήτηση των τελευταίων ημερών για πιθανή αύξηση της στρατιωτικής θητείας αφορά τις σχετικές μελέτες και εισηγήσεις που έχουν ζητηθεί από τα Γενικά Επιτελεία.

Η όποια απόφαση για τη διάρκεια της θητείας θα είναι πολιτική και θα ληφθεί «εν καιρώ», ξεκαθάρισε ο ίδιος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν πρόκειται να καταπιαστεί με το θέμα της θητείας.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ των Νέων, η απόφαση για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας θα συνοδεύεται από αλλαγές στο ισχύον σύστημα μεταθέσεων.

Ειδικότερα, το ΓΕΕΘΑ έχει εισηγηθεί την επιστροφή των κληρωτών από τα σύνορα κοντά στον τόπο καταγωγής τους, αφού πρώτα εκπληρώσουν τα 2/3 της θητείας τους.

Με την αύξηση της θητείας από εννέα στους 12 μήνες «όλοι θα κάνουν 8 μήνες -τα 2/3 της θητείας- στα σύνορα και μετά θα παίρνουν τον δρόμο για μετάθεση, με βάση αντικειμενικά κριτήρια» δήλωσε αρμόδια πηγή στην εφημερίδα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!