tromaktiko: “Κάηκε” ο ανασχηματισμός

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

“Κάηκε” ο ανασχηματισμός



Με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο, δηλαδή δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Παντελή Καψή...
διαψεύστηκε το ενδεχόμενο να προχωρήσει ο Λουκάς Παπαδήμος σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του. Όπως μετ’ επιτάσεως του έχει εισηγηθεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης, θέτοντας την προοπτική αυτή ως προαπαιτούμενο για να παραμείνουν τα στελέχη του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στο κυβερνητικό σχήμα.
Ο Παντελής Καψής λοιπόν απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ενώ υπογράμμισε ότι το επόμενο τρίμηνο θα είναι εξαιρετικά κρίσιμο για τη χώρα και το μέλλον του τόπου, λόγω των αποφάσεων που θα ληφθούν για τη συνέχιση της οικονομικής βοήθειας από τους εταίρους και δανειστές.
«Το επόμενο τρίμηνο θα κριθούν όλα», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση, προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα εντός των διεθνών αγορών, και να μην οδηγηθεί στο περιθώριο της εξόδου από την ευρωζώνη.
«Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η στήριξη της κυβέρνησης, και η προσπάθεια σύνθεσης των αντίθετων απόψεων των τριών κομμάτων που μετέχουν σε αυτή. Η προκήρυξη εκλογών θα ήταν επικίνδυνη», ήταν τα λόγια του κυβερνητικού εκπροσώπου Παντελή Καψή, ο οποίος προσδιόρισε χρονικά τις κάλπες για τον Απρίλιο.
Σημειώνεται ότι η προοπτική ανασχηματισμού της κυβέρνησης Παπαδήμου είχε συνδεθεί ευθέως και με τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, καθώς διατυπώθηκε η άποψη ότι όσα στελέχη του Κινήματος επιθυμούν να δώσει τη μάχη για τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου, δεν θα πρέπει παράλληλα να μετέχουν στην κυβέρνηση.
statesmen.gr

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!