tromaktiko: "Χαλκευμένα τραπεζικά στοιχεία δόθηκαν σε δικαστικούς κύκλους"

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

"Χαλκευμένα τραπεζικά στοιχεία δόθηκαν σε δικαστικούς κύκλους"



Πρωτοφανή διασυρμό και δημόσια διαπόμπευση από τα ΜΜΕ “με χαλκευμένα στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών που δόθηκαν από δικαστικούς κύκλους” καταγγέλλει, με γραπτή του δήλωση από τις φυλακές Διαβατών...
ο προφυλακισμένος για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, πρώην γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας.
Ο κ. Λεμούσιας παρακαλεί τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε να διαβάσει την ειδική επιστολή που του έστειλε, “εξιστορώντας τα πραγματικά περιστατικά και την αλήθεια που δεν αναζητήθηκε μέσα από τις διαδικασίες της δικαιοσύνης στη Θεσσαλονίκη” και να διατάξει δύο ανωτάτους δικαστικούς λειτουργούς να ελέγξουν την υπόθεση.
Ο πρώην γραμματέας του δήμου κάνει, επίσης, λόγο για “σκόπιμες παραλείψεις” και “χάλκευση στοιχείων”, με αποκορύφωμα, όπως τονίζει, “την πρόσφατη αθλιότητα χάλκευσης στοιχείων καταθέσεων τραπεζικών λογαριασμών όταν αυτοί αφορούν εφάπαξ, μισθοδοσία και επικουρικό σύνταξης, τα οποία προσθέτουν εσκεμμένα και παραπλανητικά κάθε χρόνο, κάνοντας τις 100.000 ευρώ εφάπαξ και επικουρικού κατάθεσης από τον ΟΤΕ, 500.000 ευρώ”.
Ο κ. Λεμούσιας αναφέρει ακόμη ότι “τα χρήματα τα οποία νόμιμα εισέπραξα ως μισθοδοσίες, με βάση τα στοιχεία τα οποία έχω καταθέσει και αφορούν τις φορολογικές μου δηλώσεις των δέκα τελευταίων ετών, ανέρχονται στο ύψος των 800.000€, μικτές αποδοχές δύο εργαζομένων”, τα οποία, όπως λέει, “είναι τα περίφημα 800.000€ που βρήκαν και δεν μπορώ να δικαιολογήσω και που βεβαίως πουθενά δεν είναι κατατεθειμένα παρά μόνον οι 103.000€ κατάθεσης του εφάπαξ και του επικουρικού μου”.
Διατυπώνει δε αιχμές κατά της οικονομικής επιθεωρήτριας Αθανασίας Τσεμπερά και καλεί τον κ. Τέντε “να παρέμβει και να αποδώσει την πραγματική δικαιοσύνη και σε αυτούς που χαλκεύουν στοιχεία και σε αυτούς που στήνουν δικαστικές υποθέσεις και τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούν”.
Τέλος, διαβεβαιώνει ότι υπηρέτησε το δήμο Θεσσαλονίκης με σύνεση και τιμιότητα.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!