tromaktiko: Απειλούσαν να αυτοκτονήσουν λόγω μισθού

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Απειλούσαν να αυτοκτονήσουν λόγω μισθού



Στο προσκήνιο ξανά η κινεζική Foxconn, καθώς πρόσφατα υπήρξε μία "μισθολογική διαφορά" που επιλύθηκε μετά από διαμαρτυρία... των εργαζομένων. Συγκεκριμένα 150 υπάλληλοι απείλησαν να αυτοκτονήσουν πέφτοντας από το κτίριο της εταιρείας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, η εταιρεία που παράγει εξαρτήματα για τους δυτικούς κολοσσούς της τεχνολογίας, ανακοίνωσε πως η διαφορά έληξε ειρηνικά ωστόσο ότι περίπου 45 εργάτες παραιτήθηκαν. Σημειώνει επίσης ότι το επεισόδιο, έγινε στο εργοστάσιο του Γουχάνστην κεντρική Κίνα.

Εργάτης που μίλησε σε δυτικά ΜΜΕ, ανέφερε ότι τους μετέφεραν στο εργοστάσιο αυτό από άλλου, με την υπόσχεση μισθού 450 δολαρίων και υπερωρίες. Ωστόσο όταν έφτασαν εκεί τους είπαν ότι θα παίρνουν το ένα τρίτο. Ο εργάτης που μίλησε ανώνυμα πρόσθεσε ότι το επεισόδιο κράτησε πάνω από οκτώ ώρες.

"Ήταν μία πολύ κρύα ημέρα. Αρκετές γυναίκες δεν άντεξαν και λιποθύμησαν", πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι το 2010 σημειώθηκε ένα "κύμα" αυτοκτονιών εργαζομένων στην εταιρεία, η οποία κατηγορήθηκε για ατέλειωτα ωράρια, σκληρές συνθήκες εργασίας και πενιχρούς μισθούς. Μπροστά στην διεθνή κατακραυγή και την αποδοκιμασία των δυτικών εταιρειών τεχνολογίας που δεν επιθυμούσαν την κακή διαφήμιση, υπήρξαν βελτιώσεις - ακόμη και ψυχολόγοι για τους εργαζόμενους, αρκετοί από τους οποίους είναι εσωτερικοί μετανάστες.
nooz.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!