tromaktiko: Σε νούμερα ρεκόρ τα στοιχήματα κατά του ευρώ

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Σε νούμερα ρεκόρ τα στοιχήματα κατά του ευρώ



“Κόκκινο” χτύπησαν τα στοιχήματα κατά του ευρώ στο τέλος του 2011, με τα  hedge funds να παίρνουν θέσεις short και να ετοιμάζονται για τη νέα χρονιά.
Σύμφωνα με τους Financial Times, την τελευταία εβδομάδα του περασμένου έτους, αυξήθηκαν τα στοιχήματα σε επίπεδα ρεκόρ καθώς το κοινό νόμισμα εισέρχεται πλέον σε ένα έτος δοκιμασίας. ..
Όπως αναφέρει η εφημερίδα μεγάλα hedge funds έχασαν πολλά χρήματα πέρσι, από τα στοιχήματα έναντι του ευρώ, καθώς το νόμισμα παρέμεινε απροσδόκητα ισχυρό παρά την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης. Μάλιστα η ανθεκτικότητα του ευρώ για ένα μεγάλο μέρος του 2011 προκάλεσε αμηχανία σε πολλούς αναλυτές, και φυσικά πονοκέφαλο στα κεφάλαια που είχαν ποντάρει στην πτώση του.
Ωστόσο το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο οι επιδόσεις του ευρώ ήταν κακές, κάτι που έδωσε σημαντικές αποδόσεις σε όσους πόνταραν στην πτώση του. Έφτασε σε 10ετες χαμηλό έναντι του γιεν και σε χαμηλό έτους έναντι του δολαρίου. 
Αυτό το γεγονός προκάλεσε ένα νέο γύρο στοιχημάτων από επενδυτές που πιστεύουν ότι η πτώση θα συνεχιστεί. Σύμφωνα με την εφημερίδα 127.900 συμβόλαια επωφελούνται όσο το ευρώ πέφτει.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!