tromaktiko: Εγώ, ΕΣΥ και ο Λοβέρδος!

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Εγώ, ΕΣΥ και ο Λοβέρδος!



Και όταν έρχεται η ώρα να τριφτείς με κάποια υπηρεσία τότε εξοργίζεσαι, ανάβεις, μαλώνεις, βρίζεις. Ποιον; Τον υπάλληλο.
Τι φταίει αυτός όταν ο πεφωτισμένος φωστήρας και υποψήφιος δελφίνος Λοβέρδος εξυγίανε το ΕΣΥ περικόπτοντας τα πάντα. Εγώ θάλεγα να καταργήσει όλα τα νοσοκομεία. Και όποιος έχει λεφτά να πάει στο Ωνάσιο, Διαβαλκανικό, Γενική κλινική κλπ.

Οι άλλοι, για να θυμηθώ ένα ποίημα του Μακεδόνα Ζαχαρία Παπαντωνίου «Η γριά η Βαβά μ’» «…Κι’ οι τέσσερ’ π’ θα μας παν, αλλοί, / ταϊρνά ταϊρνά
στουν άλλουν ύπνου, (ώρα καλή) / κι οι τέσσιρ’ π’ θα μας παν ουλ’ νους
κι τ’ ς παραλήδις κι τ’ ς αλλ’ νους / φέρανι, τ’ ν κάσσα τ’ μακρυά
κι ήρθαν κι τ’ς είπαν «Άϊτι, γρηά».

Οι άλλοι(αλλνοί) …ψοφήστε, και θα ρθουν οι τέσσερις. Και που ξέρετε, μπορεί να βρεθεί κανένα φορτηγάκι να σας πάει όπως τον Κίρο Γκλικγόροφ.

Χτες χρειάστηκε να πάω τον γιό μου στο Ιπποκράτιο(Θεσ/νίκη) για κάποιο τραύμα που έκανε στο χέρι του. «δυστυχώς δεν έχουμε αντιτετανικό ορό, κύριε …» Τ’ άκουσα και δεν πίστευα σ’ αυτό που άκουγα. Έγραψε μια συνταγή και έψαξα το φαρμακείο που διανυκτέρευε. Άλλη κρυάδα, άνοιξε ο φαρμακοποιός μια θυρίδα σαν τις φυλακές Αβέρωφ. Ας είναι καλά τα κλεφτρόνια και τα πρεζάκια.Κόστιζε 10.60ευρώ!.

Και είχα, και τάδωσα. Και σαν βλάκας ρωτώ. Αν δεν τα είχα θα περίμενα να πεθάνει; Κε Λοβέρδο εσένα ρωτώ. Απάντηση βέβαια δεν θα πάρω γιατί είσαι γνώστης του προβλήματος που εσύ δημιούργησες.

Προχθές στο ΙΚΑ ο γιατρός έγραψε στην γυναίκα μου συνταγή με φάρμακα, πάνω σ’ ένα απλό λευκό χαρτί. Γιατί; Γιατί ήταν εκτός λίστας και δεν υπήρχαν αντίστοιχα. Αξία, 35ευρώ! Κι αν τα έχεις. Αν δεν τα έχεις ψόφα, και ίσως βρεθεί φορτηγάκι.

Και γι αυτή την ασφάλεια, πλήρωνα 35 χρόνια. Και τώρα ο φωστήρ αστήρ δελφίνος τα έκοψε όλα. Τα ισοπέδωσε. Και θα διεκδικήσει την προεδρία και εν συνεχεία την διακυβέρνηση. Και όχι μόνον αυτός αλλά και τα άλλα μέλη της συμμορίας που ιδρώνουν όλο το 24ωρο να μας σώσουν απ’ την φτώχεια.

Και δεν θα κλάψω για τίποτε άλλο, παρά μόνο γι αυτούς που θα τους ψηφίσουν να ξαναβγούν. Η πελατεία που λέει κι ο ΓΑΠ, ανερυθρίαστα. Μέχρι να έρθουν στο σημείο τριβής με τα συμφέροντά τους, και τότε θα βρίζουν. Το κακό όμως θα έχει γίνει. Κι εγώ σε τι θα φταίω; Και η χώρα μου σε τι φταίει. Και εμείς ως πότε θα τους ανεχόμαστε.
http://filologos10.wordpress.com

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!