tromaktiko: Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απωλέσαι.

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απωλέσαι.



Αν και δεν είναι και τόσο Χριστιανικό το ρητό αυτό, ταιριάζει όμως απόλυτα με την κατάσταση που επικρατεί γενικά στην κοινωνία μας.
Νομίζουν οι πολιτικοί μας οι οποίοι μεθόδευσαν τη φυλάκιση του γέροντα Εφραίμ, μερικοί ,λίγοι ευτυχώς, φιλοκατήγοροι ιεράρχες και μερικοί ανήθικοι δημοσιογραφίσκοι ότι ο Θεός μυκτηρίζεται, περιπαίζεται. Το αντίθετο, ο Θεός τους «δουλεύει ψιλό γαζί», τους κοροϊδεύει και αυτοί χαμπάρι δεν παίρνουν. Κολλημένοι στα ανθρώπινα, νομίζουν ότι όλα εξαρτώνται από αυτούς, Θεός δεν υπάρχει, γι΄αυτό άλλωστε και η συμπεριφορά τους. Όποτε θέλουν θυμούνται το Θεό και σφάζουν πρόσωπα με το ευαγγέλιο. Χρησιμοποιούν το ευαγγέλιο ως όπλο, αμελώντας να δουν και άλλα χωρία του ευαγγελίου τα οποία αφορούν τους ιδίους. Παράδειγμα, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Νεκτάριος. Όξος και χολή οι παρεμβάσεις τους. Καθρέφτη όμως δεν έχουν;
  Όταν προφυλακίστηκε ο γέροντας ήμουνα απίστευτα στεναχωρημένος. Καθώς περνούσαν οι μέρες σκέφτηκα ότι τίποτα δεν γίνεται αν δεν το θέλει ο Θεός. Ακόμα, λέει, και οι τρίχες της κεφαλής μας είναι μετρημένες, σε τόση λεπτομέρεια. Άρα Θεία πρόνοια υπάρχει, για όλους μας. Και για τους έξω από την φυλακή και για τους από μέσα και για τον γέροντα ακόμη περισσότερο. Ακολούθως έφτασα στο συμπέρασμα ότι ήταν θέλημα του Θεού η φυλάκιση του γέροντα. Κάτι θέλει να κάνει ο Θεός χρησιμοποιώντας το γέροντα. Ο Θεός πλακατζής δεν είναι!! Έχει σοβαρό σκοπό. Μαθαίνοντας ότι ο γέροντας ξεκίνησε να λειτουργεί καθημερινά στο εκκλησάκι της φυλακής, να εξομολογεί αδιάκοπα φυλακισμένους και αστυνομικούς χάρηκα ιδιαίτερα γιατί κατάλαβα τον ένα λόγο της φυλάκισής του. Φαντάζεστε, οι φυλακισμένοι ποια ευκαιρία έχουν εκτός φυλακής να εξομολογηθούν, να γνωρίσουν ένα άγιο άνθρωπο. Καμία. Ο Θεός τους τον έστειλε αυτοπροσώπως.
  Βρε άνθρωποι του παρόντος αιώνος του απατεώνος νομίσατε ότι νικήσατε. Μια τρύπα στο νερό κάνατε. Ό,τι και να κάνετε, πως τα καταφέρνει ο Θεός και φέρνει τα πάνω κάτω ούτε εγώ δεν καταλαβαίνω. Πόσα παραδείγματα να σας δώσω.
Ξεκίνησε ο γέροντας Εφραίμ, άσημος ηγούμενος της ΙΜΜ. Βατοπαιδίου. Τον γνώριζαν λίγοι, οι πολύ μπασμένοι.
Ξεκινήσατε τις δόλιες συκοφαντίες εναντίον του , εκεί στην περιφέρεια της Ξάνθης, στη λίμνη της Βιστωνίδα. Άρχισε να γίνεται γνωστός και εκτός Αγίου Όρους στη Ξάνθη, κόσμος άρχισε να επισκέπτεται περισσότερο τη μονή Βατοπαιδίου και ο ίδιος να εξομολογεί περισσότερο.
Ξεκινήσατε τα δικαστήρια εναντίον του για το θέμα της λίμνης και έγινε περισσότερο γνωστός και σε άλλες περιοχές. Έγινε γνωστός στη Θεσσαλονίκη στη Καβάλα, Λάρισα κ.λ.π. Περισσότερος κόσμος στη μονή, περισσότερο πνευματικό έργο, περισσότεροι υποστηρικτές του έργου του.



Ξεκινήσατε δίκες επί δικών και στην Αθήνα. Έγινε γνωστός και εκεί. Κόσμος και από την Αθήνα στη μονή.
Ξεκινήσατε να αναφέρετε και το θέμα στις τηλεοράσεις. Ήταν γνωστός πλέον και στο εξωτερικό αλλά να σου και ο Κάρολος(εδώ καίει),  να σου ο Πούτιν(από πολύ παλιά όχι τώρα), να σου γνωστοί, επώνυμοι που μόνο από περιέργεια έρχονταν μερικές φορές αλλά ωφελούνταν τελικά. Ήρθε και ο Χαρίλαος Φλωράκης, αυτό που να το πεις; Και εξομολογήθηκε πριν αποβιώσει. Πόσοι άλλοι πήγαν που δεν γνωρίζουμε.
Ξεκινήσατε το 2008 την ανήθικη πολεμική με όλα τα μέσα κατά της μονής. Δημοσιογράφοι καθημερινά στα κανάλια σταυρώνουν τον γέροντα, πολιτικοί τον λοιδορούν τον συκοφαντούν τον κατακρίνουν. Το μόνο που κάνουν είναι να τον κάνουν πιο γνωστό. Τώρα όλη σχεδόν η Ελλάδα τον γνωρίζει. Μόνιμα στις ειδήσεις ο Εφραίμ, Βαλτοπέδι, Ψευτεφραίμ, και ένα σωρό άλλες αηδίες. Νομίζετε ότι θα μειωθεί ο κόσμος που επισκέπτεται τη μονή. Αυτό πίστευα και εγώ. Διαψεύστηκαν, τώρα είναι διπλάσιοι οι επισκέπτες. Ποιος είναι αυτός ο Εφραίμ, τέρας είναι, που είναι τα jacuzi, η σουίτα του Καρόλου; Πάμε να δούμε. Και τι βλέπουν; Τα αντίθετα. Η κατάρριψη του ψέματος επιτυγχάνεται με την έμπρακτη και εξόφθαλμη παρουσίαση της αλήθειας. Όλοι αυτοί οι «περίεργοι» έγιναν οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές της μονής. Δικό σας επίτευγμα, μπράβο σας.
Ξεκινήσατε και το διαδίδατε στα ξένα ΜΜΕ. Κόσμος στο εξωτερικό μαθαίνει για δήθεν σκάνδαλο. Έρχονται στην μονή . Ξεκίνησε και η «διεθνοποίηση» της μονής. Έχει ξεφύγει η φήμη της μονής από τα στενά σύνορα της Ελλάδας. Όχι μόνο επισκέπτες αλλά και πολλοί νέοι μοναχοί από άλλες χώρες (πολλοί από Αυστραλία, Ρουμανία...) καταφθάνουν.
Ξεκινήσατε την γελοιοποίηση του γέροντα βάζοντας τον ως βασιλιά καρνάβαλο στην Πάτρα. Διαμαρτυρίες από παντού. Πετύχατε, άθελά σας και πάλι, άτομα ουδέτερα αλλά και αρνητικά προς τον γέροντα  να καταλάβουν το παιχνίδι που παίζεται και να τον υποστηρίξουν. Κι άλλος κόσμος στη μονή.
Ξεκινήσατε και την διαδικασία φυλάκισής του. Οδικώς μεταφέρεται από το Άγιον Όρος στην Αθήνα. Καθ΄ οδόν ο κόσμος το μαθαίνει και ειδικά στη περιοχή Λάρισας και Βόλου στέκονται στο δρόμο φωνάζοντας «Άξιος». Φυσικά αυτό στα ΜΜΕ δεν παρουσιάστηκε.
Ξεκινήσατε και την φυλάκισή του. Προειλημμένη απόφαση, Χριστουγεννιάτικα, πονηρά (5 λεπτά πριν κλείσει το εφετείο για να μην μπορεί να γίνει έφεση) να μπει μέσα να διασυρθεί σε μπουντρούμια αστυνομικών τμημάτων και μετά στο Κορυδαλλό. Πετύχατε το ακατόρθωτο που ούτε ολόκληρη κυβέρνηση δεν είναι δυνατό να πετύχει σε μια μέρα. Ολόκληρη Ρωσία στο πόδι, διαμαρτυρίες εκατομμυρίων ατόμων, διάβημα του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, γράμμα του Πατριάρχη Κυρίλλου προς τον Πρόεδρο Παπούλια. Εκ των δηλώσεων τους φαίνεται ότι ακολουθούν πιο δραστικά μέτρα. Μητροπολίτες διαμαρτύρονται, κληρικοί στις εκκλησίες με πύρινα κηρύγματα. Κάτι συμβαίνει, τέτοια κινητοποίηση για εκκλησιαστικό λόγο πρώτη φορά στα χρονικά της Ελλάδος.




Τον φυλακίσατε. Τα καταφέρατε επιτέλους. Θα διαλυθεί τώρα, θα συντριβεί. ΟΧΙ. Το αντίθετο μπαίνει στην φυλακή όπως ο Απόστολος Παύλος υπακούοντας στο θέλημα του Θεού. Ζητά να δει το εκκλησάκι των Φυλακών και ζητά ένα κελί προσωπικό. Η μόνη του πολυτέλεια είναι αυτή, το κελί του και το κομποσχοίνι του. Το όπλο του απέναντι στα πιστόλια των αστυνομικών που η πολιτεία έβαλε να τον συλλάβουν, σαν να είναι φονιάς. Μόνος στο κελί για να  κάνει τα μοναχικά του καθήκοντα.
Τον φυλακίσατε. Όμως οι φυλακισμένοι τον ζητούν για εξομολόγηση. Κάτι που δεν είχαν την ευκαιρία να κάνουν ποτέ. Οι αστυνομικοί το ίδιο. Λειτουργεί σχεδόν κάθε μέρα στο εκκλησάκι. Τι πετύχατε; να φυλακίσετε το σώμα του αλλά όχι το πνεύμα του. Το πνεύμα του επικοινωνεί με το Θεό ο Οποίος δεν είναι δέσμιος από τις φυλακές σας. Τι πετύχατε; το φως του πνεύματός του να φωτίσει το σκότος της φυλακής. Τις ψυχές σας φώτισε. Τα πνευματικά σας παράθυρα κατάκλειστα, ούτε χαραμάδα. Παρών στις φυλακές να αναβλέψει και άλλος κόσμος το φως του Χριστού.
Τι πετύχατε; Από άσημο μοναχό, ηγούμενο μιας μονής να γίνει παγκόσμια γνωστός, να προστρέχουν κοντά του χιλιάδες κόσμος, να επικοινωνούν άλλες τόσες μαζί του. Να τον υποδέχονται εκατομμύρια κόσμος, πρόεδροι και πρωθυπουργοί χωρών , βασιλιάδες. Για σας όμως είναι ο Φυλακισμένος Εφραίμ με κάποιο νούμερο στο τάδε κελί στην τάδε πτέρυγα. Από εξομολόγο λίγων ατόμων τον καταστήστε εξομολόγο χιλιάδων. Τι πετύχατε; άτομα μακριά από το Θεό, να τους φέρετε άθελα σας κοντά σε Αυτόν. Τον χρειάζονται και στις φυλακές. Τον έμαθαν και οι τελευταίοι αυτού του κράτους, οι φυλακισμένοι.
Πως απορείτε για τον ξεσηκωμό του κόσμου; Τον ανεξήγητο ντόρο κατά ένα δημοσιογράφο; Εσείς οι άμυαλοι ήσασταν τα όργανα του Θεού και δεν το καταλάβατε. Νομίσατε ότι κοροϊδέψατε το Θεό, τώρα μάθατε ότι ο Θεός δεν μυκτηρίζεται.  Εσείς τον κάνατε γνωστό στην Ελλάδα αλλά και στο παγκόσμιο. Τον εαυτό σας πονηροί να αιτιάστε αν απορείτε για την υποστήριξη του κόσμου και όχι τους δήθεν φανατικούς Ορθοδόξους και ακροδεξιούς, τους Ελληνοταλιμπάν κατά κάποιο δημοσιογράφο της σειράς.
Τώρα που το αντιληφθήκατε, είναι πολύ αργά να επανορθώσετε . Η «ζημιά» για εσάς έγινε. Μετάνοια τώρα και μόνο μετάνοια.

Αναγνώστης

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!