tromaktiko: Η φώκια πάει... σχολείο

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Η φώκια πάει... σχολείο



Ένα πακέτο που «μυρίζει» θάλασσα θα έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν μαθητές σχολείων της χώρας μας, προκειμένου να ενημερωθούν για τα θαλάσσια θηλαστικά.
Πρόκειται για ένα νέο εκπαιδευτικό εργαλείο που θα διακινηθεί από τη MOm / Εταιρεία για τη Μελέτη & Προστασία της μεσογειακής φώκιας και το WWF Ελλάς στις περιβαλλοντικές διευθύνσεις της χώρας προκειμένου να φτάσει στη συνέχεια σε έναν μεγάλο αριθμό σχολείων.

"Το εκπαιδευτικό αυτό πακέτο που περιλαμβάνει δραστηριότητες για τα παιδιά, οδηγό για τους εκπαιδευτικούς, φωτογραφίες και ήχους των θαλάσσιων θηλαστικών (CDs), παζλ και οπτικό υλικό (DVD), απευθύνεται σε μαθητές της τρίτης Δημοτικού και πάνω" εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Βάλια Σαββίδου, από τη MΟm, προσθέτοντας ότι 60 "πακέτα- βαλιτσάκια" θα είναι έτοιμα τον επόμενο μήνα.

Παράλληλα, η MΟm ετοιμάζει και ένα ακόμη εκπαιδευτικό εργαλείο, μία ιστοσελίδα (υπό κατασκευή www.thalassapedia.gr) που απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και θα αποτελεί μια ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια για τα θαλάσσια θηλαστικά, με φωτογραφίες, ήχους, παιχνίδια και διαδικτυακές δραστηριότητες.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!