tromaktiko: ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Πολύς ντόρος για το τίποτα

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Πολύς ντόρος για το τίποτα



«Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν» είπε ένα στέλεχος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ αντικατοπτρίζοντας την πραγματικότητα... που επικρατεί στο κόμμα. Δυο ημέρες, περισσότεροι από 150 ομιλητές, κορυφαίοι και μη, για να βρεθούν πάλι στο σημείο από όπου ξεκίνησαν.

Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για εκλογή προέδρου τον Μάρτιο εγκρίθηκε από το Ε.Σ δια ανατάσεως χειρός, χωρίς να μπει καμία άλλη πρόταση σε ψηφοφορία, αν και υπήρχαν. 4-5 μέλη ψήφισαν όχι, τα μέλη του Π.Σ που «χρεώνονται» στον Βαγγέλη Βενιζέλο δεν ήταν στην αίθουσα, ενώ όσοι «Βενιζελικοί» ήταν δεν ψήφισαν, λέγοντας στους διαδρόμους ότι ουσιαστικά η απόφαση του Ε.Σ δεν είναι νομιμοποιημένη αφού δεν την ψήφισαν.

Αυτή ήταν η εικόνα αργά χθες το βράδυ στο ΚΑΡΑΒΕΛ, μόλις ολοκληρώθηκε η διήμερη συνεδρίαση του Ε,Σ με κάποιους να μιλούν ακόμη και συνεδρίαση παρωδία.

Γιώργος Παπανδρέου και Βαγγέλης Βενιζέλος δεν τα βρήκαν ούτε στην κατ’ιδίαν συνάντηση που είχαν στο περιθώριο του Ε.Σ. Ο μεν πρώτος είχε βάλει εκβιαστικά την πρόταση του, λέγοντας ότι δεν δεχθεί άλλη πρόταση που δεν θα είναι εθνικά επωφελής, ο δε δεύτερος να βλέπει πως οι χρόνοι δεν του βγαίνουν και ενώ εκείνος θα διαπραγματεύεται και θα υπογράφει σκληρά μέτρα, οι υπόλοιποι δελφίνοι να έχουν έτοιμα τα «μαγαζιά» τους.

«Στρατηγική ήττας» χαρακτήριζαν «προεδρικά» στελέχη την στάση του υπουργού οικονομικών, να «μην παρακολουθήσει» τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ , όπως είπε γιατί έχει άλλες προτεραιότητες. Και ο ίδιος επέλεξε να μην συγκρουστεί, όπως διαφαινόταν το βράδυ της Παρασκευής, οι υποστηρικτές του ήταν και παραμένουν στα «κάγκελα».

«Αυτή τη στιγμή το βασικό του πρόβλημα ακούει στο όνομα Ανδρέας Λοβέρδος και όχι Γιώργος Παπανδρέου» τόνιζαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ. «ο Παπανδρέου κάποια στιγμή θα φύγει, αλλά με την πρόταση του δίνει ουσιαστικά χρόνο στους υπόλοιπους να προετοιμαστούν» προσέθεταν. Όσο μάλιστα οι δημοσκοπήσεις θα καταγράφουν πρωτιά για τον υπουργό υγείας τα σύννεφα θα πληθαίνουν πάνω από τη Ζαλοκώστα, που έχε κάνει το εσωκομματικό του στρατηγείο.

Όσο για τον Ανδρέα Λοβέρδο , το μόνο που έβαλε στο Ε.Σ και όχι ο ίδιος , αλλά ο υποστηρικτής του Γιάννης Μίχας, ήταν να υπάρξουν χρονοδιαγράμματα και ημερομηνία εκλογής νέας ηγεσίας . Και αυτό έγινε για να μην θεωρηθεί ότι υποστηρίζει σθεναρά την πρόταση Παπανδρέου.

Κάτι ανάλογο έπραξε και η Άννα Διαμαντοπούλου, την οποία κατηγορούσαν στους διαδρόμους του Ε.Σ ότι πατάει σε δύο βάρκες. Τι θα πράξει, θα ανοίξει τον βηματισμό της; Το επόμενο Ε.Σ, άγνωστο το πότε θα γίνει, θα αναδείξει και τους υποψήφιους.
briefingnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!