tromaktiko: Διευκρινίσεις Μπεγλίτη για το δάνειο του ΔΟΛ

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Διευκρινίσεις Μπεγλίτη για το δάνειο του ΔΟΛ



Αργά το βράδυ και μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Μπεγλίτης ανασκεύασε τα όσα είπε για το δάνειο των 10 εκ. ευρώ που απέρριψε η Εθνική Τράπεζα μετά από αίτημα του ΔΟΛ...

Ενώ προηγουμένως είχε πει ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας ενημέρωσε το πρωθυπουργό για το αίτημα του ΔΟΛ και εκείνος είπε ότι «αν πληροί τις προϋποθέσεις να δοθεί και αν όχι να μη δοθεί» αργά το βράδυ ο κ. Μπεγλίτης, μεταφέροντας τα λόγια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε να μάθει γιατί οι εφημερίδες του ΔΟΛ κρατούν αρνητική θέση στην τότε προσπάθεια για συγχώνευση της Εθνικής με την Alpha και τότε πληροφορήθηκε ότι υπήρχε και ένα αίτημα για δάνειο που είχε απορριφθεί. Ο κ. Μπεγλίτης υποστήριξε ότι τότε, ο κ. Παπανδρέου στήριξε την απόφαση της Εθνικής Τράπεζας.
«Η Εθνική Τράπεζα αρνήθηκε το δάνειο στον ΔΟΛ επειδή ο αιτών δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις. Δεν υπήρξε πολιτική παρέμβαση από το Μαξίμου ή το υπουργείο Οικονομικών. Ο κ. Παπανδρέου πληροφορήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και την ηγεσία της Εθνικής Τράπεζας, ζητώντας να μάθει γιατί ο ΔΟΛ τηρούσε αρνητική στάση στο θέμα της συγχώνευσης Εθνικής – Alpha ότι είχε γίνει αίτημα για δάνειο. Τότε υποστήριξε την αυτόνομη απόφαση της Εθνικής που δείχνει την αυτονομία του τραπεζικού συστήματος και έναντι της κυβέρνησης και δείχνει ότι οι εποχές των σχέσεων και των επιρροών της πολιτική στο τραπεζικό σύστημα ή το ανάποδο με την κυβέρνηση Παπανδρέου πέρασαν ανεπιστρεπτί» δήλωσε ο κ. Μπεγλίτης.
Σε ότι αφορά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με εκδότες, ο κ. Μπεγλίτης υποστήριξε ότι αυτή η συνάντηση έγινε από την είσοδο που εισέρχονται όλοι οι επισκέπτες στο Μέγαρο Μαξίμου με την παρουσία του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου και παρόντες και άλλους εκδότες. Και τότε ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τους παριστάμενους εκδότες να συμβάλλουν μέσω των ΜΜΕ που κατέχουν στην αντικειμενική αποτύπωση της κατάστασης και να συμβάλλουν στο να ξεπεράσει η χώρα με τον πιο θετικό τρόπο αυτήν την κρίση. Δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί πάντως αν ο κ. Παπανδρέου είδε τότε τους εκδότες στο Μέγαρο Μαξίμου σε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις ή όχι.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!