tromaktiko: «Οι Έλληνες ξεχνούν την κρίση με τούρκικα σίριαλ»

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

«Οι Έλληνες ξεχνούν την κρίση με τούρκικα σίριαλ»



Με τίτλο «οι λυπημένοι Έλληνες ξεχνούν την θλίψη τους με πολυτελής τουρκικές δραματικές τηλεοπτικές σειρές» το πρακτορείο Reuters υπογραμμίζει...
την μεγάλη επιτυχία που σημειώνουν στην Ελλάδα οι σειρές της γειτονικής χώρας.

Το ρεπορτάζ φιλοξενεί δύο περιστατικά προκειμένου να δείξει πόσο μεγάλη είναι η αποδοχή τους από το ελληνικό κοινό. Το πρώτο αφορά την επίσκεψη στην Αθήνα ενός από τους επικεφαλής των εταιριών που φέρνουν τα σίριαλ στην Ελλάδα. Ο Έλληνας ταξιτζής όταν έμαθε ποιον μεταφέρει πήρε τηλέφωνο την γυναίκα του και του ζήτησε να της μιλήσει! «Έπρεπε να ξέρει τι γίνεται στα επόμενα επεισόδια. Περίμενα επιτυχία αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό» είπε ο γενικός διευθυντής της Global Agency, Izzet Pinto.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά έναν νεαρό αξιωματικό σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας που κάθεται στο γραφείο του και ρίχνει κλεφτές ματιές σε μία μικρή τηλεόραση που εκείνη την ώρα δείχνει την τουρκική επιτυχία «Έρωτας και Τιμωρία».

Σύμφωνα με το Reuters, η επιτυχία ξεκίνησε όταν τα ελληνικά κανάλια προτίμησαν να εισάγουν τουρκικές σειρές, καθώς ήταν πιο φθηνές από την παραγωγή δικών τους. «Οι Έλληνες έχουν γοητευθεί τόσο από τις σειρές που ομάδες έχουν αρχίσει να οργανώνουν ταξίδια στο νησί Buyukada ανοιχτά της Κωνσταντινούπολης για να δουν το σκηνικό της επιτυχημένης σειράς Κισμέτ» γράφει το πρακτορείο.

«Είναι σοκαριστικό για εμένα. Οι Έλληνες χρειάζονται ένα νέο είδος διασκέδασης για να ξεχάσουν τα προβλήματα τους και αυτές οι σειρές φαίνεται ότι πληρούν τις απαιτήσεις τους προς το παρόν» είπε στο πρακτορείο ο καθηγητής επικοινωνίας σε πανεπιστήμιο των Κωνσταντινούπολης, Asli Tunc.

Οι τουρκικές δραματικές σειρές, όπως αναφέρει το Reuters, φέρνουν στον νου τις αναμνήσεις ημερών όταν η οικονομία ήταν καλύτερη, οι παραδόσεις διατηρούνταν, οι λουστραδόροι δούλευαν σε κάθε γωνία και ο μανάβης της γειτονιάς ήταν ένα σημείο αναφοράς.

«Το Εζέλ και άλλες σειρές απεικονίζουν μία χαμένη διάσταση της ελληνικής κοινωνίας που έχει θαφτεί τα τελευταία χρόνια. Ξυπνάει στους σημερινούς Έλληνες μία χαμένη ταυτότητα» έγραψε, σύμφωνα με το Reuters, ο συγγραφέας Νίκος Ηλίασης.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!