tromaktiko: Ισπανία: Στάση πληρωμών κήρυξε η εφημερίδα El Publico

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ισπανία: Στάση πληρωμών κήρυξε η εφημερίδα El Publico



Ο όμιλος Mediapubli, ο οποίος εκδίδει την αριστερή ισπανική εφημερίδα El Publico, κήρυξε από στάση πληρωμών κυρίως...
λόγω της «ενταθείσας διαφημιστικής κρίσης» στον τομέα του Τύπου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εφημερίδα μέσω του ιστοτόπου της.

Η Mediapubli κατέθεσε το σχετικό αίτημα στο αρμόδιο δικαστήριο της Βαρκελώνης, όπου βρίσκεται η έδρα της.

«Παρά την αύξηση της αναγνωσιμότητας και της κυκλοφορία της Publico και του ιστοτόπου της από την ημέρα της έναρξης της κυκλοφορίας της το 2007 και τη μείωση των απωλειών κατά τις τελευταίες χρήσεις της, το βάθος της οικονομικής, διαφημιστικής και δομικής κρίσης στον γραπτό Τύπο καθιστά αναπόφευκτη την στάση πληρωμών ως εργαλείο αναδιάρθρωσης προκειμένου να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα του εγχειρήματός της στο μέλλον», εξηγεί η εφημερίδα.

Για να δικαιολογήσει την απόφασή της, η Publico αναφέρεται επίσης «στις δυσκολίες πρόσβασης σε νέες χρηματοδοτήσεις», οι οποίες θα επέτρεπαν «να διασφαλισθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα όλων των εμπλεκόμενων πλευρών».

Από τη στάση πληρωμών επηρεάζεται και η θυγατρική εταιρεία της Mediapubli, η οποία εκδίδει την εφημερίδα Η Φωνή της Αστούριας.

Η Publico τους τελευταίους μήνες είχε πάρει αναφανδόν θέση υπέρ του κινήματος των Αγανακτισμένων Πολιτών, που γεννήθηκε στη χώρα σε αντίδραση στην καθιερωμένη πολιτική τάξη, πιστή στην αριστερή της πολιτική τοποθέτηση.

Η εφημερίδα, με καθημερινή κυκλοφορία 87.000 φύλλα, είχε αναγκασθεί από τον Σεπτέμβριο να μειώσει κατά 20% το προσωπικό της.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία δημοσιογραφικών ενώσεων της Ισπανίας (Fape), ο τομέας του Τύπου έχει πληγεί ιδιαίτερα, έχοντας απολέσει 4.421 θέσεις εργασίας από τον Νοέμβριο του 2008, σε μία χώρα όπου η ανεργία επισήμως ανέρχεται στο 21,52%- η υψηλότερη ανάμεσα στις ανεπτυγμένες βιομηχανικές χώρες. Τελευταίο θύμα της κρίσης η δωρεάν εφημερίδα ADN, της οποίας η κυκλοφορία σταμάτησε στα τέλη του 2011.
nooz.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!