tromaktiko: Ολοκληρώθηκε η μεγάλη κοινή διαδικτυακή δημοσκόπηση - Δείτε τα αποτελέσματα

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη κοινή διαδικτυακή δημοσκόπηση - Δείτε τα αποτελέσματα



Με αριθμό ρεκόρ συμμετοχών (πάνω απο 68.000!) ολοκληρώθηκε η 3η και τελευταία ηλεκτρονική ψηφοφορία πριν τις αυριανές κρίσιμες εκλογές με την συμμετοχή δεκάδων blogs και sites απο όλη την Ελλάδα!
Δείτε τα αποτελέσματα:

Τα στοιχεία της έρευνας:

-) Πρόκειται για ανοιχτή ηλεκτρονική ψηφοφορία με την πιο σοβαρή εταιρεία του διαδικτύου για να αποφευχθούν οι διπλοψηφίες. Ήταν κοινή προσπάθεια όπου συμμετείχαν δεκάδες blogs και sites απο όλη την Ελλάδα. Αποτελέσματα δεν μπορούμε να πειράξουμε κατά το δοκούν όπως συνηθίζουν διάφορες εταιρείες δημοσκοπήσεων.

-) Η ψηφοφορία διήρκεσε 1 εβδομάδα απο την Παρασκευή 27/4 14:00 έως το Σαββάτο 5/5 14:00.

-) Στις ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις τόσο μεγάλου μεγέθους, ΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥ. Δείχνει όμως με σχετική ακρίβεια το τι γίνεται στις ηλικίες 18-44. Τέτοιες ψηφοφορίες αποκλείουν τα άτομα μεγαλύτερων ηλικιών καθώς η ενημέρωση στις ηλικίες 45+ γίνεται επι το πλείστον απο τα κανάλια και τις εφημερίδες και η πρόσβαση τους στο Internet είναι περιορισμένη. Μην ξεχνάτε οτι οι δημοσκοπήσεις των εταιρειών βασίζονται σε δείγμα μόλις 1000 ατόμων και τα exit polls στις εκλογές πραγματοποιούνται με βάση 20.000 πολίτες.

-) Η επιλογή των ΛΕΥΚΩΝ δεν είχε προστεθεί στη λίστα καθώς πλέον δεν προσμετρώνται στο εκλογικό αποτέλεσμα αφού σύμφωνα με τον Νόμο Παυλόπουλου 3424/2006 Αρθρο 1 και Προεδρικό Διάταγμα 96/2007 στο Άρθρο 98, παρ.8 τα ΛΕΥΚΑ ψηφοδέλτια είναι άκυρα.

Το ίδιο φυσικά ισχύει για την ΑΠΟΧΗ και τα ΑΚΥΡΑ. Οι πολίτες που δεν θα πάνε να ψηφίσουν ή θα ψηφίσουν άκυρο και λευκό δεν προσμετρώνται πουθενά, είναι σαν να μην υπάρχουν! Η έρευνα απευθύνεται μόνο σε αυτούς που προτίθενται να πάνε να ψηφίσουν.

-) Στην ψηφοφορία είχαν συμπεριλήφθει τα 19 κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές με ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα αλλά και με υποψήφιους στο Επικρατείας.


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

































Η εκτιμήση του tromaktiko.gr για το τελικό αποτέλεσμα ΕΔΩ.

ΥΓ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΟΛΑ ΤΑ BLOGS ΚΑΙ ΤΑ SITES ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!