tromaktiko: Φ. Κουβέλης: Ούτε «κoλυμβήθρα Σιλωάμ», ούτε αδιάφορη σε ακυβερνησία

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Φ. Κουβέλης: Ούτε «κoλυμβήθρα Σιλωάμ», ούτε αδιάφορη σε ακυβερνησία



«Η Δημοκρατική Αριστερά δεν είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ και δεν θα λειτουργήσει αναπαραγωγικά για παλαιά πρόσωπα...
που έχουν εξαντλήσει τα όρια της πολιτικής τους δράσης», δήλωσε ο πρόεδρός της Φώτης Κουβέλης, απαντώντας σε ερώτηση εάν το κόμμα του θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ ή στελέχη του. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η ΔΗΜ.ΑΡ, δεν θα «γυρίσει την πλάτη στην ακυβερνησία».

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real FM ο κ. Κουβέλης και ερωτηθείς για τη δημοσκοπική άνοδο της Δημοκρατικής Αριστεράς, απάντησε: «Μας ενθαρρύνουν αλλά δεν εφησυχάζομε».

Αναφερόμενος στο πολιτικό πλαίσιο που κινείται η ΔΗΜΑΡ είπε ότι αυτό είναι: «Δημοκρατικός σοσιαλισμός, ευρωπαϊκός προσανατολισμός και ριζοσπαστικός μεταρρυθμισμός» και πρόσθεσε: «Πάνω σε αυτό το πλαίσιο, μπορεί να γίνει συζήτηση για τις προγραμματικές συγκλίσεις της αριστεράς». Υπογράμμισε ωστόσο ότι το κόμμα του βρίσκεται μακριά από τις θέσεις για έξοδο της χώρας από το ευρώ ή για τριετές πάγωμα των πληρωμών που προτείνουν η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέξης Τσίπρας, αντίστοιχα.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αναφερόμενος στην κυβέρνηση Παπαδήμου, σημείωσε ότι ετοιμάζεται να υπογράψει μία δανειακή σύμβαση χωρίς να έχει πολιτική νομιμοποίηση ή λαϊκή εντολή

Επίσης, σε συνέντευξή του σήμερα στον «Αθήνα 9,84 ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Σπύρος Λυκούδης, ερωτηθείς για το ζήτημα της δημοσκοπικής ανόδου της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε:

«Η δημοσκοπική άνοδος της ΔΗΜΑΡ είναι επιβεβαίωση της προσπάθειας του κόμματός μας να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι είμαστε μια δύναμη της σύγχρονης αριστεράς, με υπευθυνότητα, με σοβαρότητα και με το ενδιαφέρον της επικεντρωμένο στην υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος.
Γνωρίζουμε τη ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού και για αυτό δεν εφησυχάζουμε, αλλά είμαστε επίσης βέβαιοι ότι ένα μεγάλο τμήμα του δημοκρατικού-προοδευτικού κόσμου της πατρίδας μας, που αισθάνεται σήμερα διαψευσμένο και πολιτικά ορφανό, αναζητά μια νέα ελπίδα.
Η ΔΗΜΑΡ θα βοηθήσει να ξαναγεννηθεί αυτή η ελπίδα στο χώρο των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!