tromaktiko: Οι «αντάρτες» του ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν το «pressing»

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Οι «αντάρτες» του ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν το «pressing»



Στην στρατηγική για την βιωσιμότητα της ΔΕΗ μεταφέρουν σήμερα την κριτική τους δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων...
και η Λούκα Κατσέλη που δεν έχει σταματήσει στιγμή να προκαλεί «πονοκεφάλους» στο κόμμα της.

Οι υπογράφοντες εκτιμούν ότι η ΔΕΗ βρίσκεται σε μια πρωτοφανή κατάσταση χρηματοοικονομικής «ασφυξίας», η οποία χρήζει έγκαιρης αντιμετώπισης ενώ κάνουν λόγο για στρατηγικό έλλειμμα σχεδιασμού που διαπιστώνεται στη χάραξη μιας αξιόπιστης ενεργειακής πολιτικής στον τομέα της παροχής ηλεκτρισμού.

Επισημαίνουν ακόμη την ανοχή στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών καθώς την ίδια ώρα που οι πολίτες καλούνται συνεχώς να πληρώνουν απανωτές αυξήσεις, το δημόσιο χρωστά στη ΔΕΗ πάνω από 180 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ένας από τους μεγαλύτερους ιδιώτες καταναλωτές, η Αλουμίνιον Α.Ε οφείλει πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ.

Καλούν λοιπόν τον Υπουργό Περιβάλλοντος να ενημερώσει τη Βουλή για το πώς θα αντιμετωπίσει η Διοίκηση της ΔΕΗ το ταμειακό της πρόβλημα, πως θα εισπράξει αυτά που της οφείλει το δημόσιο και τι θα κάνει η ΔΕΗ με το επενδυτικό της πρόγραμμα υπογραμμίζοντας ότι το ζητούμενο είναι «η επαναφορά της ΔΕΗ στην κερδοφορία, ώστε να μην χρειάζεται να επικαλείται έκτακτες συνθήκες για τα οικονομικά της αποτελέσματα».

Την ερώτηση υπογράφουν οι Γ.Βλατής, Λ.Κατσέλη, Γ.Ντόλιος, Γ.Αμοιρίδης, Δ.Καρύδης, Ν.Ζωίδης, Θ.Παπαγεωργίου, Σ.Μαργέλης, Σ.Μοσχόπουλος, και Γ. Κασσάρας.
briefingnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!