tromaktiko: "Οι Έλληνες κρύβουν 49 δισ. ευρώ, κάτω από το στρώμα"

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

"Οι Έλληνες κρύβουν 49 δισ. ευρώ, κάτω από το στρώμα"



Ο υπουργός τόνισε πως από τα 65 δισ. μόνον τα 19 δισ. έχουν φυγαδευτεί σε τράπεζες του εξωτερικού, με κύριο προορισμό...
την Βρετανία (5 δισ. ευρώ περίπου) και την Ελβετία (1,6 δισ. ευρώ).

"Τα υπόλοιπα 49 δισ. ευρώ που έχουν αποσύρει οι Έλληνες από τις τράπεζες για να τα σώσουν, σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή, φυλάσσονται σε τραπεζικές θυρίδες, σε μπαούλα, σε σεντούκια, σε υπόγεια, σε σοφίτες και σε στρώματα. Πρόκειται για παραδοσιακούς αποταμιευτές", δήλωσε ο Ευάγγελος χαρακτηριστικά ο Ευ. Βενιζέλος.

"Αλλά υπάρχουν τα άλλα... τα οποία εν μέρει έχουν μετατραπεί σε δαπάνη, εν πολλοίς όμως είναι κρίμα να βρίσκονται φυλαγμένα και να μην γυρίζουν στις τράπεζες", είπε ο Βενιζέλος.

"Αυτό που επιδιώκουμε να κάνουμε τώρα, διαμορφώνοντας ένα πλαίσιο δημοσιονομικής και χρηματοοικονομικής ασφάλειας με την ολοκλήρωση του PSI, με την ολοκλήρωση των δύσκολων, πολύ δύσκολων διαπραγματεύσεων για το νέο πρόγραμμα, με την καταβολή του πρώτου μέρους του νέου δανείου... των 130 δισ. ευρώ είναι να δώσουμε το μήνυμα παντού, και κυρίως στους Έλληνες καταθέτες, ότι οι τράπεζες έχουν οριστικά διασφαλιστεί", συμπλήρωσε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!