tromaktiko: Αναγνώστρια διαμαρτύρεται για τις απολύσεις υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ!

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Αναγνώστρια διαμαρτύρεται για τις απολύσεις υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ!



Υπάλληλοι που διορίστηκαν αξιοκρατικά μέσω ΑΣΕΠ σε Ν.Π.Ι.Δ. που κλείνουν ή συγχωνεύονται μέσα σε διάστημα λίγων ημερών κινδυνεύουν... να απολυθούν και να μείνουν άνεργοι!

Άνθρωποι που έδωσαν γραπτό διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ ή με μόρια που έλαβαν σε διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ λόγω πτυχίων, μεταπτυχιακών, διδακτορικών, γνώσης ξένων γλωσσών και Η/Υ, κινδυνεύουν να πεταχτούν στο δρόμο από τις δουλειές τους επειδή κλείνουν τα Ν.Π.Ι.Δ. στα οποία διορίστηκαν!

Και αυτοί οι άνθρωποι τι φταίνε;

Δεν έδωσαν ΑΣΕΠ;

Δεν εφάρμοσαν τις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας για προσλήψεις στο δημόσιο - ευρύτερο δημόσιο τομέα μέσω ΑΣΕΠ; Δεν σπούδασαν σχεδόν μια δεκαετία για να αποκτήσουν πτυχίο, μεταπτυχιακό και διδακτορικό;

Όλα αυτά τα έκαναν και παρ' όλα αυτά ο νομοθέτης δεν τους προστατεύει από τις απολύσεις!

Και από την άλλη μεριά, χιλιάδες συμβασιούχοι στους δήμους (για παράδειγμα Δήμος Αθηναίων) οι οποίοι μπήκαν από το παράθυρο τα τελευταία 5-6 χρόνια, οι οποίοι στα χαρτιά ήταν εργάτες καθαριότητας ενώ στην πράξη έπιναν το καφεδάκι τους σε υποκατάστημα ΙΚΑ της περιοχής τους και ελάμβαναν βαρέα & ανθυγιεινά ένσημα για να κάθονται όλη μέρα, τώρα παραμένουν στις υπηρεσίες επειδή και καλά καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και με ασφαλιστικά μέτρα κερδίζουν προσωρινές παραμονές στις εργασίες τους!

Συμβασιούχοι που δεν έχουν πτυχία, που μπήκαν στο δήμο με ένα τηλεφώνημα και συνεχίζουν να παραμένουν εκεί!

Συμπέρασμα: Υπάλληλοι αορίστου ή μόνιμοι στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ απολύονται και βυσματούχοι συμβασιούχοι των δήμων παραμένουν!!!

Τα συμπεράσματα δικά σας!!

Αχ, Ελλάδα που τρως τα παιδιά σου!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!