tromaktiko: Συμφωνία Παπανδρέου-Βενιζέλου

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Συμφωνία Παπανδρέου-Βενιζέλου



Σε συμφωνία για επίσπευση των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ στις 19 Φεβρουαρίου ή στις 3 Μαρτίου...
(εφόσον η ενδιάμεση Κυριακή 26 Φεβρουαρίου είναι η Κυριακή των Απόκρεων) κατέληξαν χθες Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Γ. Παπανδρέου φέρεται να έλαβε πλήρη στήριξη για τυχόν δικαστικές περιπέτειές του, ενώ ζήτησε και υποστήριξη του έργου της διετίας της διακυβέρνησής του, κάτι που εκ των πραγμάτων ο Ε. Βενιζέλος δεν μπορεί να δώσει, αφού ο νέος Πρόεδρος αργά αλλά σταθερά θα πρέπει να ασκεί κριτική στη θητεία Παπανδρέου και να αποστασιοποιείται από αυτή.

Ο Ε. Βενιζέλος, με τη σειρά του, δεν θα έχει απέναντί του τον απερχόμενο Πρόεδρο και ως εκ τούτου αφενός αποφεύγεται η δημιουργία επανάληψης των μπλοκ του 2007 (γεγονός που θα κόστιζε στον υπουργό Οικονομικών) και αφετέρου διευκολύνεται να μην υπάρξει δεύτερη υποψηφιότητα απέναντί του.
Μετά τη συνάντηση Παπανδρέου-Βενιζέλου, μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών συγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του με τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Κώστα Σκανδαλίδη (που δρα ως υπαρχηγός), ώστε να αποφευχθούν οι μετωπικές επιθέσεις το απόγευμα στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ, όπως και έγινε.

Προβλήματα στο «προεδρικό» μπλοκ

Ο Ε. Βενιζέλος αποτελεί πλέον το απόλυτο φαβορί για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, πιθανόν μάλιστα και χωρίς αντίπαλο. Πολύ περισσότερο που στο «προεδρικό» μπλοκ, παρά τις συναντήσεις που έγιναν, δεν επήλθε συμφωνία, με αποτέλεσμα να συζητείται υποψηφιότητα τόσο του Χάρη Καστανίδη, όσο και της Λούκας Κατσέλη, ενώ τις εξελίξεις παρακολουθεί και ο Χρήστος Παπουτσής.

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η αθλιότητα που αναφέρεται σήμερα σε ανάρτηση στο real.gr, ότι δήθεν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, στη χθεσινή συνάντησή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, «φέρεται να έλαβε πλήρη στήριξη για τυχόν δικαστικές περιπέτειές του», είναι προϊόν νοσηρής φαντασίας και προφανούς σκοπιμότητας.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, δεν έχει κανένα λόγο και καμία ανάγκη να ζητά από τον οποιοδήποτε τέτοιου είδους υποτιθέμενες προστασίες και συναλλαγές ή να ανέχεται τέτοιους υποτιθέμενους εκβιασμούς.

Οι εμπνευστές και οι κατασκευαστές τέτοιου είδους ¨πληροφοριών¨, είτε δεν γνωρίζουν καθόλου τον Γιώργο Παπανδρέου, είτε δεν αντιλαμβάνονται ότι και η αθλιότητα έχει τα όριά της.

Σε ότι αφορά δε τα υπόλοιπα της συγκεκριμένης ανάρτησης, για τους χρόνους των διαδικασιών κ.λπ., παραπέμπουμε στις σχετικές αναφορές του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στις ομιλίες του στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος».

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!