tromaktiko: Ασκήσεις για τους σεισμούς στα σχολεία

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ασκήσεις για τους σεισμούς στα σχολεία



Οι σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν πρόσφατα αλλά και η συνεχιζόμενη «ενεργητικότητα» του Εγκέλαδου, ευαισθητοποίησε... τις διευθύνσεις των σχολείων, κυρίως της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στα Χανιά.

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για ενημέρωση και εκπαίδευση των μαθητών και εκπαιδευτικών στην αντιμετώπιση των σεισμών.

Με αιτήματα προς το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Χανίων σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν να ενημερωθούν για τους σεισμούς.

Μάλιστα η ανταπόκριση του τμήματος ήταν άμεση και ήδη ξεκίνησε η ενημέρωση σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, με την βοήθεια εθελοντών.

Να σημειωθεί πως πριν απο δύο χρόνια, με πρωτοβουλία του τμήματος Πολιτικής Προστασίας, είχε πραγματοποιηθεί εκτεταμένη καμπάνια ενημέρωσης για το θέμα των σεισμών στα γυμνάσια και στα λύκεια των Χανίων.

Στο μεταξύ, οι σεισμικές δονήσεις στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης, μπορεί να έχουν «αραιώσει» αλλά συνεχίζονται.

Σήμερα στις 8:49 πμ κατεγράφει μια σεισμική δόνηση μεγέθους 3,2 βαθμών (ml) της κλίμακας Ρίχτερ στην θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 81 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά του Ηρακλείου.

Επίσης, χθες στις 23:54 σημειώθηκε μια ακόμη σεισμική δόνηση μεγέθους 3,0 βαθμών Ρίχτερ στην θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 47 χιλιομέτρων Νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας.
flashnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!