tromaktiko: Απολύσεις ενστόλων και εκπαιδευτικών ζητά η τρόικα!

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Απολύσεις ενστόλων και εκπαιδευτικών ζητά η τρόικα!



Σκληρούς εκβιασμούς ασκεί η τρόικα, κι ενώ οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά βρίσκονται σε σημείο «μηδέν» για την επίτευξη τελικής συμφωνίας.
Η τρόικα πλέον ζητά να μπουν σε διαδικασία αξιολόγησης ένστολοι και εκπαιδευτικοί, στα πλαίσια μείωσης του αριθμού των υπαλλήλων του δημοσίου κατά 150.000 μέχρι το 2015.

Κυβερνητικό στέλεχος που μετείχε στη συνάντηση των Ε. Βενιζέλου και Δ. Ρέππα με τους επικεφαλής της τρόικας ανέφερε ότι οι δανειστές ζητούν την άμεση έναρξη της διαδικασίας για τη μείωση των δομών και του αριθμού των υπαλλήλων του Δημοσίου, οι οποίοι θα αξιολογηθούν από γαλλική εταιρεία.

Όπως άφησε να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφώς ο ίδιος αξιωματούχος, θα υπάρξουν και απολύσεις εν ενεργεία υπαλλήλων. «Με την αξιολόγηση θα δούμε ποιοι "κουμπώνουν" με τις απαιτήσεις μας και ποιοι όχι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η αξιολόγηση διευρύνεται

Αυτήν την περίοδο, στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα υπηρετούν περίπου 750.000 άτομα, ενώ στο στενό δημόσιο τομέα υπηρετούν μόλις 350.000 άτομα.

Ως εκ τούτου, δήλωσε το κυβερνητικό στέλεχος, η αξιολόγηση θα διευρυνθεί αναγκαστικά σε ένστολους και εκπαιδευτικούς.

Την ίδια ώρα, η «ομάδα δράσης» της Κομισιόν εκτιμά ότι η εφαρμογή του κανόνα «μία πρόσληψη ανά δέκα αποχωρήσεις» θα διαλύσει τις δομές του Δημοσίου.

Επιμένουν για κατάργηση των δώρων

Η τρόικα ακόμα απαιτεί:

- Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού
- Μείωση κατώτατου μισθού σε επίπεδα Πορτογαλίας
- Κατάργηση της μονιμότητας στις ΔΕΚΟ
- Απολύσεις και κατάργηση Δημόσιων Οργανισμών
- Αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!