tromaktiko: Καρατζαφέρης: "Δεν ψηφίζω το μνημόνιο, δεν υποκύπτω στον εκβιασμό"

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Καρατζαφέρης: "Δεν ψηφίζω το μνημόνιο, δεν υποκύπτω στον εκβιασμό"



Την πρόθεσή του να μην υπογράψει τη δανειακή σύμβαση εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ. Γιώργος Καρατζαφέρης μετά την πολύωρη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Ο κ. Καρατζαφέρης μίλησε για εκβιασμό και ξεκαθάρισε πως δεν θα υποκύψει στις πιέσεις.
Να σημειωθεί πως ο κ. Καρατζαφέρης ήταν ο πρώτος που αποχώρησε από το Μαξίμου...
με μια δήλωση-"χρησμό", με έναν στίχο του Καβάφη: "Ο αρνητής δεν μετανιώνει". Στο σημείωμα που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του κυρίου Καρατζαφέρη για τις θέσεις τουπροέδρου του ΛΑΟΣ στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, στο οποίο αναγράφεται:

«Με σαφήνεια πρέπει να σας πω ότι έχω την αίσθηση - μετά από όλα όσα έχουν συμβεί στους τρεις μήνες - ότι η χώρα υπό την μία ή την άλλη εκδοχή, οδηγείται σε πρωτοφανή δοκιμασία. Οι ευθύνες μας επομένως είναι τεράστιες.

Θέλω να γνωρίζετε ότι δεν προτίθεμαι να "υπογράψω" μια σύμβαση εντός ελάχιστων ωρών της οποίας το περιεχόμενο σε πολλά σημεία δεν με βρίσκει σύμφωνο (ούτε επιθυμώ αργότερα, να παίξω τον απολογητικό ρόλο της Κατσέλη).

Και κυρίως δεν θα "υπογράψω" γιατί δεν μας έχουν προσκομισθεί αυτά τα οποία κ. Πρωθυπουργέ με την επιστολή μου σας ζήτησα.

Ο εκβιαστικός ισχυρισμός και η επιμονή ότι δεν υπάρχει χρόνος, είναι απαράδεκτα και επιπόλαια. Εδώ καλούμαστε να
δεσμεύσουμε την Πατρίδα για τα επόμενα 40-50 χρόνια και δεν βρίσκουμε τον χρόνο των ολίγων εβδομάδων; Σε κάθε περίπτωση, είμαι πέραν των άλλων κάθετα αντίθετος στις τελευταίες νέες απαιτήσεις των Τροϊκανών, για μείωση των κατωτέρων μισθών, την περικοπή των επικουρικών συντάξεων ή π.χ. την περικοπή - κατάργηση του πολυτεκνικού επιδόματος.

Ευχαριστώ για την μέχρι τώρα συνεργασία μας και σας διαβεβαιώ ότι δεν είναι στις προθέσεις και το αίσθημα της ευθύνης μου, το να σταθώ με τις ενστάσεις μου εμπόδιο στην Κυβέρνηση. Θα με έχετε σύμμαχο στις όποιες θετικές αποφάσεις σας».


http://www.parapolitika.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!