tromaktiko: Αλταφάζ: «Η συμφωνία πρέπει να τελειώνει σήμερα»

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Αλταφάζ: «Η συμφωνία πρέπει να τελειώνει σήμερα»



«Έχουμε ξεπεράσει τα χρονικά όρια. Η συμφωνία πρέπει να τελειώνει σήμερα», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αμαντέου Αλταφάζ. Επιπλέον, τόνισε ότι απαιτούνται δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών προτού ξεκινήσει η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ. Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «η σπουδή οφείλεται στο γεγονός ότι έως την εκταμίευση των κονδυλίων που απαιτούνται τον Μάρτιο ώστε να πληρωθούν τα ομόλογα που ωριμάζουν, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μια σειρά νομικών πράξεων και μεταβιβάσεων που είναι χρονοβόρες».

«Το μπαλάκι είναι πλέον στην Ελλάδα», τόνισε ο ευρωπαίος εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι εκείνο που επιδιώκει η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα «καλοφτιαγμένο και πειστικό» σχέδιο για την Ελλάδα. Γι' αυτό και «η ΕΕ έχει εργαστεί μέρα και νύχτα για να βρει μια λύση στο ελληνικό πρόβλημα».

Όταν ερωτήθηκε για το αν θα πρέπει να μειωθεί ο κατώτερος μισθός στην Ελλάδα, είπε ότι είναι «πολύ υψηλός» σε σύγκριση με ότι ισχύει σε Πορτογαλία και Ισπανία.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!