tromaktiko: Έκδοση ευρωομολόγου για να γίνει βιώσιμο το χρέος, ζητά Φώτης Κουβέλης

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Έκδοση ευρωομολόγου για να γίνει βιώσιμο το χρέος, ζητά Φώτης Κουβέλης



«Απαιτείται έκδοση ευρωομολόγου προκειμένου να γίνει βιώσιμο το χρέος και να υπάρξει η αναγκαία ανάσα στην κοινωνία», τόνισε...
σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στην αίθουσα του Φιλοτεχνικού Ομίλου της Τρίπολης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πραγματοποίησε επίσκεψη στην πόλη, όπου συναντήθηκε διαδοχικά με τον δήμαρχο Γιάννη Σμυρνιώτη, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, τον πρύτανη του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θεόδωρο Παπαθεοδώρου και τις παραγωγικές τάξεις του νομού.

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι χρειάζεται να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή ομολόγων με όσο γίνεται χαμηλότερο επιτόκιο και μια περίοδο χάριτος, σε συνδυασμό με «ένα πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα, που θα στηριχτεί στην δανειοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ύψους 20 ως 30 δισ. ευρώ, μαζί με την σύμπραξη του ΕΣΠΑ, για να ανακάμψει η χώρα».

Τόνισε, παράλληλα, πως πρέπει άμεσα να αλλάξουν οι συνθήκες στην ΕΕ, προκειμένου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να δανείζει απευθείας τις χώρες μέλη κι επισήμανε ότι πρωταρχικό μέλημα είναι να υπάρξει δίχτυ κοινωνικής προστασίας για να βγει από την κρίση η κοινωνία όρθια κι αυτό θα γίνει, τόνισε, μόνο με προοδευτική αριστερή στροφή.

Σχετικά με τις εκλογές, είπε ότι θα γίνουν τέλος Απρίλιου ή στα μέσα Απριλίου. Είπε, επιπλέον, ότι ημεταρρύθμιση πρέπει να γίνει και με κλείσιμο δημοσίων επιχειρήσεων, γιατί κάποιες δεν έχουν λόγο ύπαρξης, αλλά κάποιες άλλες πρέπει να παραμείνουν, όπως για παράδειγμα η επιχείρηση στο χώρο της ενέργειας.

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, είπε ότι «μας ενθαρρύνουν, αλλά δεν μας εφησυχάζουν». Όσον αφορά τα ψηφοδέλτια του κόμματος, είπε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία και θα στελεχωθούν «με ανθρώπους που έχουν βαθύ αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία», σημειώνοντας ότι χρειάζεται ανατροπή του πολιτικού συστήματος και γι' αυτό «δεν θα λειτουργήσουμε ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ».

Αναφερόμενος στα μικρογεύματα που ετοιμάζεται να εφαρμόσει το υπουργείο Παιδείας σε σχολεία των Αθηνών, ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι «αυτό δηλώνει την κατάσταση που βρίσκεται η οικονομία και η κοινωνία. Αν θυμάμαι καλά, το 1959 τελείωσαν τα συσσίτια στα σχολεία και αρχίζουν πάλι, σκεφτείτε που βρισκόμαστε».

Τέλος, τόνισε πως πρέπει το συντομότερο δυνατό να υπάρξει σύμβαση με τις ελβετικές αρχές και το Λιχτενστάιν για τη διαφάνεια των τραπεζικών λογαριασμών, ανάλογη με αυτήν που έκανε η Γερμανία και η Αγγλία.
e-volos.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!