tromaktiko: Θεοδωράκης- Γλέζος - Αντιμνημονιακά κόμματα: «Όλοι στο Σύνταγμα την Κυριακή»

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Θεοδωράκης- Γλέζος - Αντιμνημονιακά κόμματα: «Όλοι στο Σύνταγμα την Κυριακή»



Κοινή πρόσκληση στο λαό να συγκεντρωθεί την Κυριακή έξω από την Βουλή απευθύνουν οι Μ. Θεοδωράκης, Μ. Γλέζος, αλλά και...
οι: Άρμα Πολιτών, Ενωτική Κίνηση, Κοινωνική Αριστερά, Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, Νέος Αγωνιστής, την ανεξάρτητη βουλευτή Σ. Σακοράφα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κοινή δήλωση των Μίκη Θεοδωράκη και Μανώλη Γλέζο, έχει ως εξής:

«Σας καλούμε στο Σύνταγμα την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου. Όλοι, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, να μαζευτούμε έξω από τη Βουλή για να απαιτήσουμε να μην υπογραφεί η θανατική καταδίκη της πατρίδας μας, που είναι η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης. Όλοι μαζί, μαζί με μας, την Κυριακή στο Σύνταγμα, να σταματήσουμε την προδοσία».

Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών -Σπίθα έστειλε ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές , ζητώντας τους να ψηφίσουν «όχι στη νέα δανειακή σύμβαση, όχι στην εξαθλίωση της χώρας». Στην επιστολή του το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών -Σπίθα καταλήγει: «Κανείς από εσάς δεν έχει πλέον την δικαιολογία ότι δεν ΓΝΩΡΙΖΕ.

Το γεγονός ότι η υπογραφή αυτή νομιμοποιούμενη με την δική σας ψήφο θα είναι έγκλημα εσχάτης προδοσίας σε βάρος της χώρας και του Λαού, σήμερα εσείς ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ».

Σύσκεψη αντιμνημονιακών φορέων

«Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη αντιπροσώπων των παρακάτω πολιτικών οργανώσεων: Άρμα Πολιτών, Ενωτική Κίνηση, Κοινωνική Αριστερά, Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, Νέος Αγωνιστής, εκπρόσωπος της ανεξάρτητης βουλευτού Σοφίας Σακοράφα και ΣΥΡΙΖΑ.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο μεγαλύτερος δυνατός συντονισμός των προσπαθειών στήριξης και ενίσχυσης της κοινωνικής αντίστασης.

Παρά τη διαφορετικότητα κάθε πολιτικής δύναμης, κοινός τόπος όλων των τοποθετήσεων υπήρξε η διαπίστωση για την κρισιμότητα των στιγμών και η ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών ενίσχυσης της λαϊκής αποφασιστικότητας για την αποτροπή της υπογραφής της νέας δανειακής σύμβασης και την πτώση της κυβέρνησης Παπαδήμου ως μη δημοκρατικά νομιμοποιημένης να καθορίσει το μέλλον του ελληνικού λαού για πολλές δεκαετίες.

-Δεν αναγνωρίζουμε τις μνημονιακές δανειακές συμβάσεις καθώς και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και του νέου μνημονίου.

-Να σταματήσουν οι ερήμην των πολιτών υποκριτικές διαπραγματεύσεις.

-Δημοκρατία.

-Να μιλήσει ο λαός τώρα.

-Όλες και όλοι στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του 3ημέρου. Όλες και όλοι την Κυριακή στο Σύνταγμα».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!