tromaktiko: Πόσο ελεύθεροι είμαστε;

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Πόσο ελεύθεροι είμαστε;



Ως παρατηρητης και μη μετέχων στις αντιδράσεις και τις απεργίες για τις περικοπές στους μισθούς...
και τις συντάξεις, παρόλο που αποτελώ μέλος των οικονομικά εξασθενημένων και βιοπαλεστων της κοινωνίας θελω να επισημάνω καποιες αλήθειες.

Αλήθεια 1 : Εργαζομενε αντιδρας τωρα που σου κοβουν το εισόδημα (λιγοτερα χρηματα) αλλα δεν αντιδρας οταν σου κοβουν τη ζωη (λιγοτερος χρονος). Οι περισσότεροι εργάζονται για 10-12 ωρες χωρις υπερωρίες και χωρις να το εχουν επιλέξει οι ιδιοι δείχνοντας ανοχη υπο το φοβο της πεινας. Ενω εισαι χορτατος απο Ελευθερία ε?

Αληθεια 2 : Οταν πολίτη απογοητευμένε απο το πολιτικό συστημα βολεύτηκες στο δημόσιο συ και ολο σου το σοι δεν μιλησες ποτε για αδικια και αναξιοκρατια. Τωρα που αναγαστικα πρεπει να υπαρξουν περικοπες και δεν θα εισαι πια κρατικοδιαιτος διαμαρτύρεσαι. Ποσοι υπαλληλοι του δημοσιου αλήθεια εχουν βγαλει το λυκειο με πανω από 12?

Αληθεια 3 : Νεοελληνα λεβεντη μαγκα που πηγε η εξυπνάδα σου? Οταν για βγάλεις μια γκομενα υποθηκεύεις το σπιτι σου για να παρεις 4Χ4.

Αληθεια 4 : Απο μια αγροτικη-κτηνοτροφικη χωρα μεσα σε 40 χρονια γίναμε μια χωρα παραγωγης επιστημόνων. Ειναι ντροπη βλεπεις να λερωνεις τα χερια σου ενω ανηκεις σε αλλο κοινωνικη ταξη οταν καθεσαι σε γραφειο.

Αληθεια 5 : Αντι να κοιταει ο καθενας να κανει οτι καλυτερο μπορει για τον ευατο του χωρις να αδικει τους συνανθρωπους του, ψαχνει την ευτυχια-ευχαριστηση-ολοκληρωση σε κοινωνικες ομαδες που το μονο που τις χαρακτηριζει ειναι ο φανατισμος ειτε προκειται για φυλο, ειτε για ομαδες, ειτε για κομματα, ακομα και θρησκειες.

Μετα απο αυτα τα παραδειγματα σκεφτειτε πραγματικα ποσο ελευθεροι ειμαστε? Οσο "τρωμε" ολα ειναι καλα οταν μειωθει το "φαγητο" γκρινιαζουμε αλλα για ολα τα υπολοιπα ειμαστε οχι απλα αμετοχοι αλλα κυριως υπευθυνοι. Ειμαστε υπευθυνοι γιατι επιτρεπουμε σε καποιους, οι οποιοι νομιζουν οτι ανηκουν σε ανωτεροι κατηγορια του ειδους μας, να μας χρησιμοποιουν! Το φαινομενο ειναι παγκοσμιο αλλα ας προσπαθησουμε να κανουμε κατι για το σπιτι μας και τη γειτονια μας τουλαχιστον.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!