tromaktiko: Σέρρες: Καθηγήτρια κατά την διάρκεια του μαθήματος έκανε προεκλογική καμπάνια

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Σέρρες: Καθηγήτρια κατά την διάρκεια του μαθήματος έκανε προεκλογική καμπάνια



Απίστευτο και όμως αληθινό. Καθηγήτρια Γαλλικής φιλολογίας στο 3ο Γυμνάσιο Σερρών κατά την διάρκεια του μαθήματος έκανε νουθεσίες στους μαθητές της για το πόσο κακό είναι κάποιος να ψηφίζει...
το "ΛΑΟΣ" κλπ! Η καθηγήτρια και το συνδικαλιστικό όργανο της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ δεν αρνήθηκαν τις καταγγελίες αυτές των μαθητών καθώς και τις απειλές της εν λόγου παιδαγωγού για μείωση των βαθμών, αν δεν ομολογήσουν (οι μαθητές) ποιος την κάρφωσε!!!

Αλλά υπεραμύνθηκαν ότι η πιο πάνω διαδικασία, είναι συνδικαλιστική ελευθερία της εκπαιδευτικού δηλαδή να κάνει την προεκλογική της καμπάνια!!!

Δηλαδή ο δημόσιος υπάλληλος πληρώνεται από εμένα, για να κάνει κομματική (ούτε καν ιδεολογική) κατήχηση στα 13χρόνα και να τα απειλεί;

Κάποιοι ακόμα νομίζουν πως είναι στο τσιφλίκι του παππού τους, με ξένα κόλλυβα φυσικά!

-----

Ψήφισμα για την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης από την ΔΟΕ
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει την επιχείρηση ποινικοποίησης της έκφρασης γνώμης και της συνδικαλιστικής δράσης.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Σερρών του ΛΑΟΣ κ. Ηλίας Πολατίδης, με αγωγή που κατέθεσε εναντίον των Προεδρείων της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ Σερρών, ζητά να καταδικαστούν γιατί με ανακοινώσεις τους εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απαίτηση του παραπάνω βουλευτή του ΛΑΟΣ και του προέδρου της ΝΕ Σερρών του κόμματός του, να κληθεί ενώπιον τους η καθηγήτρια Ιστορίας του 3ου Γυμνασίου Σερρών από τον Δ/ντή της για να δώσει εξηγήσεις για το περιεχόμενο της διδασκαλίας της στο θέμα του ρατσισμού.
Ο παραπάνω βουλευτής κατέθεσε αγωγή που θα εκδικαστεί στο Πρωτοδικείο Σερρών στις 6/02/2012, ζητώντας να καταδικαστούν ο πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ Κώστας Μανιάτης, ο πρώην Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης και οι τότε Αντιπρόεδρος και Γεν. γραμματέας της ΕΛΜΕ Σερρών, Κων. Ψαθάς και Σταυρούλα Σάββα σε πρόστιμο 50.000 Ευρώ ο καθένας, προσωπική κράτηση 6 μηνών, γραπτή δήλωση μετάνοιας για τις πράξεις τους κτλ.
Καταγγέλλουμε την παρέμβαση των εκπροσώπων του ΛΑΟΣ στην εκπαιδευτική διαδικασία και την προσπάθειά τους να αμφισβητήσουν την παιδαγωγική αυτονομία των εκπαιδευτικών.
http://www.hellasedu.gr

Η άλλη άποψη

Εξαιτίας καταγγελίας της ΟΛΜΕ που είναι αντίγραφο αντίστοιχης της ΕΛΜΕ Σερρών και που αναφέρεται με συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπο μου και διαστρεβλώνει πλήρως την αληθεια οφείλω να αναφερθώ στα γεγονότα σχετικά με την συμπεριφορά καθηγήτριας του 3ου Γυμνασίου Σερρών. Μέχρι σήμερα απέφυγα να το κάνω παρ’ όλες τις προκλήσεις από την πλευρά της ΕΛΜΕ Σερρών σεβόμενος την διαδικασία της προκαταρκτικές εξετάσεως που διενεργεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών.

Μετά από καταγγελίες γονέων του 3ου Γυμνασίου Σερρών, πληροφορήθηκα ότι η καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας που δίδασκε το μάθημα της Ιστορίας στην Γ’ Γυμνασίου αναφέρθηκε στο κόμμα του ΛΑΟΣ, λέγοντας ότι είναι κόμμα του κεφαλαίου, ότι τα συνθήματα που λέει εναντίον του κεφαλαίου δεν τα πιστεύει αλλά προσπαθεί να εξαπατήσει τον λαό όπως ο Χίτλερ και να μην πιστεύουν ούτε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ,ούτε τα τοπικά στελέχη διότι είναι ψεύτες και άλλες ανυπόστατες συκοφαντίες.

Επικοινώνησα με τον πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Σερρών του ΛΑΟΣ διότι εγώ ήμουν στην Αθήνα .Αφού ζήτησα να επικοινωνήσει με τον διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Σερρών και να ελέγξει εάν αληθεύουν οι καταγγελίες.

Την Τρίτη 31/3/09 επικοινώνησε με τον κ. Διευθυντή και του ανέφερε τις καταγγελίες . Σε σύντομο χρονικό διάστημα( 15-20 λεπτά) ο διευθυντής κάλεσε τον πρόεδρο της Ν.Ε. από το τηλέφωνο του σχολείου και του έδωσε να μιλήσει με την καταγγελλόμενη καθηγήτρια .Η καθηγήτρια δεν αρνήθηκε ότι ανέφερε στην αίθουσα όσα καταγγέλθηκαν αλλά υπερασπίσθηκε την ορθότητά τους .

Τις επόμενες ημέρες υπήρξαν καταγγελίες από γονείς ότι κατόπιν της τηλεφωνικός αυτής συνομιλίας υπήρξαν απειλές στα παιδιά ότι “ Τώρα θα δουν τι σημαίνει φασισμός” και ότι αν δεν ομολογήσουν ποιά ήταν αυτά που έκαναν την καταγγελία θα κατεβάσει τους βαθμούς σε όλη την τάξη. Τις νέες καταγγελίες μετέφερα εγώ ο ίδιος τηλεφωνικώς στον διευθυντή το Σάββατο 4/4/09. Ο Διευθυντής με προσκάλεσε να συζητήσουμε το θέμα στο γραφείο του στο σχολείο μαζί με την καθηγήτρια .

Την Δευτέρα 6/4/09 και ώρα 8.15 π.μ. συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Ν.Ε. του ΛΑΟΣ επισκέφθηκα το 3ο Γυμνάσιο. Εκεί είχα συνομιλία με τον διευθυντή ενώ η καθηγήτρια απουσίαζε. Ο Διευθυντής την κάλεσε στο τηλέφωνο και αυτή ζήτησε να μιλήσει σε μένα . Μου ανέφερε σε ιδιαιτέρως θρασύ τόνο ότι δεν απαντάει παρά μόνο σε γραπτές καταγγελίες από δημόσια αρχή και όχι σε κόμματα . Πριν προλάβω να της υπενθυμίσω ότι ομιλεί σε βουλευτή αλλά και ότι είναι υποχρεωμένη να απαντά σε οποιονδήποτε Έλληνα φορολογούμενο ο οποίος πληρώνει τον μισθό της από το υστέρημά του, έκλεισε το τηλέφωνο.
Ο Διευθυντής αρνούμενος να πιστέψει ότι μου έκλεισε το τηλέφωνο την κάλεσε και πάλι και αυτή το επιβεβαίωσε.

Την κ. Καθηγήτρια δεν την γνωρίζω ούτε κατ’ όψιν μέχρι σήμερα.

Για να καταδείξω την γελοιότητα των καταγγελιών της ΟΛΜΕ μένω μόνο στο γεγονός ότι χαρακτηρίζουν φασιστική εισβολή την συνομιλία ενός βουλευτή με τον διευθυντή ενός σχολείου εντός του γραφείου του μετά από πρόσκληση του τελευταίου.

Από όλη την ανακοίνωση φαίνεται ότι η ηγεσία της συντεχνίας θεωρεί ότι το σχολείο είναι τσιφλίκι του κάθε καθηγητή ο οποίος μπορεί να εξυβρίζει τον οιοδήποτε άνευ αντιλόγου.

Εάν η συμπεριφορά της καθηγήτριας είναι σύμφωνη με τους νόμους και τους κανονισμούς τι ακριβώς φοβάται η καθηγήτρια, η ΕΛΜΕ Σερρών και η ΟΛΜΕ.

Για τα ψεύδη , ανυπόστατα και συκοφαντικά που αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Σερρών και της ΟΛΜΕ εις βάρος μου επιφυλάσσομαι να ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου.

Ηλίας Πολατίδης
Βουλευτής Σερρών ΛΑ.Ο.Σ.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!