tromaktiko: Ε.Ο Αθηνών-Πατρών... Εισέρχεστε με δική σας ευθύνη!

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ε.Ο Αθηνών-Πατρών... Εισέρχεστε με δική σας ευθύνη!



Αγαπητοί φίλοι θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια μοναδική εμπειρία που έζησα στο «θεματικό πάρκο» που σχηματίστηκε...
σήμερα στην «εθνική οδό» Αθηνών Πατρών.

Θα καταλάβετε τι εννοώ! Στο λεγόμενο «θεματικό πάρκο» αφού πληρώσεις ένα συμβολικό εισιτήριο της τάξεως 3,10 € και αφού η κοπελίτσα στον «κισέ» σε ενημερώσει να οδηγείς προσεκτικά γιατί ο δρόμος είναι επικίνδυνος λόγο καιρικών συνθηκών (ενώ τις άλλες μέρες ο δρόμος είναι ασφαλής, τραγικό!) εισέρχεσαι σε ένα «απίθανο» μέρος όπου ως συνήθως βλέπεις τα χιλιάδες πλαστικά κολονάκια, μεταλλικές πινακίδες με προειδοποιήσεις τρόμου του στυλ, «στα επόμενα 2 χιλιόμετρα γίνονται ατυχήματα», σήμερα περνώντας από εκεί είδα κάτι μαγευτικό.

Είδα επιτέλους πως δημιουργήθηκε το Stonehenge. Εννοώ φυσικά τα πετραδάκια που αργότερα έγιναν βραχάκια που κατρακυλούσαν από το βουνό και καταλήγανε στον δρόμο με αποτέλεσμα να χτυπήσουν κάποια αυτοκίνητα. Εγώ ήμουν από τους τυχερούς που πέρασα αλώβητος από αυτό το θέαμα αλλά ακόμα πιο τυχερός γιατί 20 λεπτά αργότερα το «Stonehenge» σχηματίστηκε και πλέον δεν πέρναγε κανένας.

Στην συνέχεια του ταξιδιού μου μέσα στο «πάρκο» είδα το Grand Canyon. Εννοώ φυσικά τα τεράστια χαντάκια που υπάρχουν κατά μήκος τις διαδρομής, που σε κουνάνε σαν σέικερ του φραπέ και πλέον με τα αμέτρητα κολονάκια που προανέφερα δεν υπάρχει περίπτωση να μην πέσεις μέσα στο Grand Canyon αφού ο διαθέσιμος χώρος για να κινηθεί το αυτοκίνητο είναι 1,50 μέτρα!

Στην συνέχεια επισκέφτηκα την «λίμνη Πλαστήρα», καθώς και την «μεγάλη και μικρή Πρέσπα»!

Φανταστική αίσθηση ξαφνικά να τσουλάει το αμάξι πάνω στο νερό και να μην ξέρεις που και αν θα σταματήσεις!

Όλα αυτά τα θεάματα διαδραματίστηκαν στο σκοτάδι. Φώτα στην διαδρομή ούτε για αστείο. Black out! Αλλά σε αντίθεση με αυτό που λέει τόσο χαριτωμένα η Μπουλέ στην εκπομπή της «ο φόβος δεν ήταν στο μυαλό μας…το ζούσαμε!»

Όχι μόνο δεν σέβονται αυτά τα «θεάματα» αλλά δεν σέβονται ούτε εσένα τον μη μακάκα που προσπαθείς να προφυλαχτείς από τα νερά, τις πέτρες και τα δέντρα και σου αναβοσβήνουν προκλητικά τα φώτα για να προσπεράσουν εσένα αλλά και ένα κομβόι 10 νταλικών και 30 αυτοκινήτων γιατί οι τύποι βιάζονται! Παιδιά χαλαρώστε. Δεν είναι εξυπνάδα το να τρέχεις με 140χλμ με όλα αυτά τα εμπόδια.

Σε κάποιους μπορεί να φανεί αστείο το παραπάνω κείμενο και να χαμογελάσουν. Δεν είναι αστείο, είναι σοβαρό!

Είναι σοβαρό που ένας δρόμος ο οποίος χαρακτηρίζεται Εθνική Οδός να μοιάζει περισσότερο με μονοπάτι.

Είναι σοβαρό γιατί είσαι αναγκασμένος να πληρώσεις 3,10€ για να διασχίσεις «τον δρόμο του τρόμου».

Είναι σοβαρό γιατί ενώ πληρώνεις δεν γίνονται έργα ανάπλασης, δεν κάνουν το «μονοπάτι» εθνική οδό! Είναι σοβαρό γιατί άμα δεν πληρώσεις σε τραβολογάνε σαν εγκληματία γιατί τόλμησες να πεις το αυτονόητο «Δεν πληρώνω ρε φίλε γιατί δεν μου προσφέρεις τίποτα!»

Προτείνω στους υπεύθυνους να βγάλουν τις πινακίδες για τα διόδια και στην θέση τους να βάλουν
"Ε.Ο Αθηνών-Πατρών... Εισέρχεστε με δική σας ευθύνη!"

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!