tromaktiko: Το υπουργικό συμβούλιο έλαβε τέλος και έδωσε το πράσινο φως στο μνημόνιο

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Το υπουργικό συμβούλιο έλαβε τέλος και έδωσε το πράσινο φως στο μνημόνιο



Είναι ώρα ιστορικής ευθύνης , είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο, τονίζοντας ότι η χρεοκοπία δεν είναι επιλογή και... προειδοποιώντας ότι θα βρεθούν εκτός κυβέρνησης όσοι διαφωνούν.

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό. Όλα πλέον βρίσκονται στον αέρα. Μετά την άρνηση Καρατζαφέρη να ψηφίσει τα μέτρα και την παραίτηση των υπουργών του, αλλά κα πριν από λίγο της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, είναι πιθανό σήμερα το βράδυ ο πρωθυπουργός να προβεί σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης του, αν και συνεργάτες του το μεταθέτουν για Δευτέρα.

Αλλεπάλληλες δηλώσεις βουλευτών ότι δεν θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα. Τελευταία «όχι» από Παπασιώζο(ΝΔ) και Μιχελογιαννάκη(ΠΑΣΟΚ).

Αναβλήθηκαν για αύριο οι συνεδριάσεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Οι εξελίξεις λαμβάνουν δραματικό χαρακτήρα, καθώς μετά το τελεσίγραφο των Βρυξελλών για άμεση ψήφιση των μέτρων και μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI, ο Σόιμπλε φέρεται να δήλωσε ότι «Δεν είναι αρκετά τα μέτρα για το ελληνικό χρέος».

Σε μάχη επιβίωσης για το ελληνικό πολιτικό σύστημα αναδεικνύεται η ικανοποίηση των νέων απαιτήσεων που έφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιστρέφοντας από το χθεσινό Eurogroup. Με παραιτήσεις και καταψήφιση απειλούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. «Δεν ψηφίζω τα μέτρα, αλλά και δεν αποσύρω τους υπουργούς του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση», δήλωσε ο Γ. Καρατζαφέρης.

Nα ψηφιστούν τα μέτρα στο ελληνικό κοινοβούλιο και μετά να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την Ελλάδα αποφάσισε το Εurogroup σε απόλυτα εχθρική κίνηση προς τη χώρα. Μάλιστα οι ... εταίροι μας με επικεφαλής την Γερμανία αμφισβήτησαν την επάρκεια της συμφωνίας αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέων μέτρων.Κατά τη συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμεν να συγκληθεί η σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης των 17 αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων από την ελληνική Βουλή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζεται η σύνοδος να πραγματοποιηθεί ακόμη και την ερχόμενη Κυριακή μετά το τέλος της ψηφοφορίας στην Ελληνική Βουλή.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!