tromaktiko: Φυλακές

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Φυλακές



του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΥΚΛΩΜΑ Βουλγάρων έκλεβε ράγες (ΟΣΕ), για να εμπορευθεί το μέταλλο. Επισημάνθηκαν οι δράστες (ΔΙΑΣ), τους συνέλαβαν, τους περιμένει φυλακή κι ας τους πάρουμε για δείγμα.
Χωρίς ρατσιστικά αισθήματα, μιας και υπάρχουν και ημεδαπά «λουλούδια» πιο αδίστακτα και επικίνδυνα.

ΘΑ ανακριθούν οι παραπάνω και θα οδεύσουν για φυλακές που ασφυκτιούν και μόνο οι τουαλέτες απομένουν για καινούριους. Παλιοί, λοιπόν, και φρέσκοι, μάτσο με δικαίωμα στη ζωή, αλλά που «οφείλουμε» να τους ποτίζουμε μη μαραθούν, να τους τρέφουμε καθήμενους, να τους θερμαίνουμε μη μας κρυώσουν (κι ας ξεπαγιάζουν στα παγκάκια κάποιοι αθώοι), όπως η ανθρωπιά υπαγορεύει και οι νόμοι το επιβάλλουν.

ΩΣΤΟΣΟ, η σκέψη μας είναι απλή, πρακτική και μακριά απ’ τα πλοκάμια της γραφειοκρατίας. Έχουμε εκτάσεις και χωράφια, δημόσια γη ανεκμετάλλευτη και μόνο τα κοντέινερ και ο περίγυρος, οι φρουροί και τα κελιά λείπουν. Τι άλλο; Η εργασία των κρατουμένων, για να πατσίσουν τη δαπάνη της κράτησής τους. Όταν ο φυλακισμένος είναι υγιής (οι παραπάνω της σπείρας κουβαλούσαν…σίδερα), γιατί να μην εργάζεται στη διάρκεια της κράτησής του; Γιατί να τρέφει ο φορολογούμενος άεργους για να εκτρέφει τεμπέληδες, που θα σχεδιάζουν το επόμενο χτύπημα;

ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΝ οι φυλακές και (απ)ελευθερώνονται (και) βαρυποινίτες. Χάθηκε η λογική, χάθηκε και ο λογαριασμός. Εκεί που λέγαμε να αποθαρρυνθεί ο επίδοξος κακοποιός, να λιγοστέψουν οι ναρκομανείς και να εξολοθρευτούν οι ναρκοτέμποροι. Εξυπνάδες του αρμόδιου Υπουργού (και οι αποφυλακισμένοι ψηφίζουν…), πρόβλημα τεχνικό, ανυπέρβλητο ή μια υπέρβαση φιλανθρωπίας επικίνδυνης όσο ο κλέφτης κι ο κακοποιός, ο φονιάς και ο εγκληματίας;

ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ Ν.Δ. και ΛΑΟΣ και καλώς έπραξαν. Δεν παίζεις με τη δημόσια ασφάλεια και την κοινωνική προστασία, επειδή δεν διαθέτεις χώρους στέγασης των κρατουμένων. Ενθαρρύνονται οι «επίδοξοι» με την προοπτική και τρέξε να προλάβεις το έγκλημα σε λεωφόρους και σοκάκια. Θα’ ναι πιο θρασείς οι κακοποιοί και πιο αδίστακτοι οι εγκληματίες, αλλά ποιος να νιώσει τον τρόμο του κοσμάκη; Δεν θα υποστεί τα επίχειρα ο Υπουργός-εμπνευστής και οι «τεθωρακισμένοι» συνάδελφοί του. Οι πρόωρες αποφυλακίσεις έχουν να κάνουν με τον ανίσχυρο και ανυπεράσπιστο πολίτη στα χέρια του κακοποιού, που θα τρέμει για το βιος και τη ζωή του.

ΤΑ χωράφια περιμένουν. Τα κοντέινερ δεν στοιχίζουν. Οι κρατούμενοι θα εργάζονται. Οι φορολογούμενοι θα αναπνεύσουν. Και οι ψηφοθήρες; Ν’ αλλάξουν επάγγελμα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!