tromaktiko: Η ελληνική χρεοκοπία θα είχε καταστροφικές συνέπειες

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Η ελληνική χρεοκοπία θα είχε καταστροφικές συνέπειες



Μια ελληνική χρεοκοπία θα είχε «καταστροφικές συνέπειες» τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, προειδοποίησε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν...
σημειώνοντας ότι αναμένει «πολύ σύντομα» μια απόφαση σχετικά με το νέο πρόγραμμα βοήθειας για την Αθήνα.

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ σύντομα σε θέση να αποφασίσουμε ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα», είπε ο Ρεν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συναντηθούν αύριο Τετάρτη στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν το νέο σχέδιο διάσωσης που θα συνδυάζει ένα νέο δανειακό πρόγραμμα ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ και το κούρεμα των ομολόγων του ιδιωτικού τομέα, ύψους 100 δισ. ευρώ.

«Είναι πραγματικά προς το συμφέρον όλων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη να προσπαθήσουν ώστε να λειτουργήσει και να αποφευχθεί μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

«Κάτι τέτοιο θα είχε καταστροφικές συνέπειες, ιδίως για τις μικρομεσαίες συνιστώσες της ελληνικής κοινωνίας, και αρνητικές περιπλοκές για την ευρωπαϊκή οικονομία γενικότερα», υπογράμμισε ο Ρεν.

Από τη στιγμή που θα υιοθετηθεί αυτό το πρόγραμμα, «είναι πολύ σημαντικό οι πολιτικές δυνάμεις να το οικειοποιηθούν πλήρως, κάτι που θα βοηθήσει την Ελλάδα να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών και της ανάπτυξής της, υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστεί αποτελεσματικά», κατέληξε.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!