tromaktiko: Στο «κόκκινο» οι σχέσεις Σαμαρά με στενούς συνεργάτες του λόγω μνημονίου

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Στο «κόκκινο» οι σχέσεις Σαμαρά με στενούς συνεργάτες του λόγω μνημονίου



«Μην κάνεις πίσω. Το όχι, είναι η μοναδική λύση που έχεις»! Με τα λόγια αυτά στελέχη του στενού περιβάλλοντος Σαμαρά προειδοποιούν τον πρόεδρο της...
Νέας Δημοκρατίας να μην υποκύψει στις πιέσεις της τρόικας.

Τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα τέτοιες επισημάνσεις – προειδοποιήσεις διαδέχονται η μία την άλλη στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά από στελέχη τα οποία χαρακτηρίζονται «ταλιμπάν των προέδρου».

Σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες του diktionews.gr, άνθρωποι οι οποίοι στάθηκαν στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας του κ. Σαμαρά να εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ συλλέγουν υπογραφές ώστε να πειστεί ο αρχηγός του κόμματος να συγκαλέσει πολιτικό συμβούλιο ώστε να λυθεί πρώτα εσωκομματικά το θέμα της αντιμετώπισης των αξιώσεων της τρόικας.

«Αν ο πρόεδρος μας αγνοήσει και ψηφίσει ναι εμείς θα αποχωρήσουμε από το κόμμα όπως και πολλά ακόμη στελέχη. Ας καθίσει μόνος του να τα βγάλει πέρα με μια κοινοβουλευτική ομάδα η οποία στη συντριπτική πλειονότητά της είναι αντίθετη στην πολιτική που ασκεί μέχρι τώρα. Θα πάψουμε να είμαστε εμείς οι κυματοθραύστες των αντιδράσεων» παρατήρησε ένα από τα στελέχη αυτά.

Παράλληλα οι άνθρωποι αυτοί υπογραμμίζουν ότι αν ο Λουκάς Παπαδήμος δεν έχει κόκκινες γραμμές απέναντι στην τρόικα, αυτές πρέπει να τεθούν από τον κ. Σαμαρά. Για παράδειγμα πρέπει να είναι κάθετη η άρνησή του στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού τουλάχιστον για όσους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα λαμβάνουν έως 1500 ευρώ.

Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς τηρεί σιγή ιχθύος, μέχρι την ώρα αυτή, αφού όπως διαρρέεται από το στενό περιβάλλον του, ακόμη δεν έχει πλήρη ενημέρωση για τις επαφές της τρόικας με την κυβέρνηση.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι για τις επαφές αυτές θα μάθει στη διάρκεια της συνάντησης Παπαδήμου – πολιτικών αρχηγών και αμέσως μετά θα πρέπει να αποφασίσει για το ναι ή το όχι που θα πει. Με άλλα λόγια δεν θα έχει την πολυτέλεια ούτε καν να συζητήσει τις επιταγές της τρόικας με τους στενούς συνεργάτες του ή τουλάχιστον να επεξεργαστεί έστω στοιχειωδώς τα δεδομένα των δανειστών.

Το ερώτημα που τίθεται στη Νέα Δημοκρατία είναι πόσο θα αντέξει τέτοια πίεση ο κ. Σαμαράς και πόσο εύκολα θα κατορθώσει να αντικρούσει τα αλλεπάλληλα κύματα επιθέσεων που δέχεται η χώρα.

«Θέλει ο λαός ένα όχι που ενδεχομένως θα μας οδηγήσει στη χρεωκοπία αλλά όχι υποχρεωτικά στην έξοδο από το ευρώ;» είναι το ερώτημα που θέτουν οι «ταλιμπάν» του προέδρου. «Μήπως τελικά όμως είναι καλύτερο το όχι αυτό από ένα ναι που θα παραδώσει άνευ όρων τη χώρα στα γερμανικά συμφέροντα με απρόβλεπτες συνέπειες για το ελληνικό μέλλον;» προσθέτουν.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!