tromaktiko: Χαμηλές οι επιδόσεις της Ελλάδας στην καινοτομία

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Χαμηλές οι επιδόσεις της Ελλάδας στην καινοτομία



Στην τρίτη, από τις τέσσερις συνολικά κατηγορίες για τις επιδόσεις τους στην καινοτομία, συγκαταλέγεται η Ελλάδα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Αυτό προκύπτει από τον «πίνακα επιδόσεων για την έρευνα και την καινοτομία του 2011» που δημοσιοποίησε την Τρίτη η Επιτροπή. Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται ακόμη, εκτός από την Ελλάδα, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Τσεχία, η Ισπανία, η Μάλτα, η Ουγγαρία, η Σλοβακία και η Πολωνία. Οι χώρες αυτές εμφανίζουν επιδόσεις κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ των 27.

Πρωτοπόροι στον τομέα της καινοτομίας είναι η Σουηδία, η Δανία, η Γερμανία και η Φινλανδία. Σύμφωνα με την Επιτροπή, στη δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνονται 10 χώρες με καλές επιδόσεις στον τομέα της καινοτομίας: Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Ιρλανδία, Γαλλία, Σλοβενία, Κύπρος και Εσθονία. Οι χώρες αυτές έχουν επιδόσεις που πλησιάζουν το μέσο όρο της EE των 27.

Ουραγοί στην καινοτομία είναι η Ρουμανία, η Λιθουανία, η Βουλγαρία και η Λετονία που έχουν επιδόσεις πολύ χαμηλότερες από το μέσο όρο της ΕΕ των 27.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!