tromaktiko: Μία ακόμα γνώμη...

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Μία ακόμα γνώμη...



Επειδή το τελευταίο διάστημα αυξήθηκαν οι φωνές όσων επιθυμούν τη μη ψήφιση του μνημονίου, και επειδή δηλώνω ευθέως πως διαφωνώ μαζί τους, θέλω να πω τα εξής...

- Μη ψήφιση σημαίνει αυτομάτως άτακτη – απόλυτη χρεοκοπία.
- Απόλυτη χρεοκοπία σημαίνει ότι θα χαθούν νοσοκομεία, φάρμακα, τρόφιμα, μισθοί, συντάξεις, καταθέσεις. Δε θα υπάρχουν γιατροί, αστυνομικοί και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι. Δε θα υπάρχουν έμποροι, ούτε και ιδιωτικοί υπάλληλοι. Το μόνο που θα υπάρχει θα είναι αναρχία – που κανείς δεν ξέρει για πόσο θα κρατήσει.
- Απόλυτη χρεοκοπία σημαίνει πως δε θα υπάρχουν καύσιμα , ούτε για τις μετακινήσεις μας, ούτε και για το στρατό μας. Οπότε δε θα υπάρχει και ικανότητα για περιφρούρηση των φυσικών συνόρων μας από ενδεχόμενες ‘’ορέξεις’’ των γειτόνων μας.
Και λοιπόν ρωτώ.
Αυτό τελικά όλοι θέλουμε;
Αυτό σας ακούγεται το ίδιο χάλια με όσα βιώνουμε τώρα;
Εγώ πιστεύω πως σε περίπτωση χρεοκοπίας, ΟΛΟΙ (πλούσιοι αλλά και φτωχοί) θα χάσουμε τα πάντα (πολύ περισσότερα από τώρα).
ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ είναι (α) εκείνοι που ποτέ δεν είχαν τίποτα (και εκείνοι ακόμα θα χάσουν - αφού δε θα υπάρχουν ούτε νοσοκομεία, ούτε γιατροί να τους περιθάλψουν, ούτε και τρόφιμα να φάνε, ούτε σχολεία, ούτε και δάσκαλοι να εκπαιδεύονται τα παιδιά τους) και (β) εκείνοι που φρόντισαν όλο το διάστημα αυτό, να ‘’φυγαδεύσουν’’ τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό, οπότε είτε δεν τους νοιάζει τί θα γίνει (νομίζουν πως τα χρέη θα διαγραφούν και θα ακολουθήσει ανάπτυξη…), είτε τους νοιάζει και περιμένουν σα κοράκια να αγοράσουν για ένα κομματι ψωμί, την επομένη της χρεοκοπίας τα πάντα… (γ) Φυσικά, εκτός από κουτοπόνηρους, στην πατρίδα μας έχουμε και πολλούς απλά κουτούς. Εκείνοι απλά πιστεύουν πως την επομένη μιας χρεοκοπίας όλα θα είναι καλύτερα από το άθλιο μνημόνιο.
Φίλοι, το μνημόνιο είναι ΑΘΛΙΟ. ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΘΛΙΟ. Αλλά η πτώχευση (που τόσο εύκολα πολλοί εθνοπατέρες προτείνουν) είναι ΑΘΛΙΟΤΕΡΗ. ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΘΛΙΟΤΕΡΗ.
Λύσεις καλύτερες ας τις σκεφτόμασταν ΟΛΟΙ, όταν μπορούσαμε. 30 + 2 χρόνια τώρα, όλοι κοιτούσαμε λιγότερο ή περισσότερο την πάρτη μας. Και τώρα πληρώνουμε…
Λύση???
Δεν ξέρω αν το μνημόνιο αυτό θα μας σώσει. Μάλλον όχι. Αλλά σίγουρα δε θα μας ‘’σκοτώσει’’ ακαριαία όπως μία χρεοκοπία, και μας δίνει λίγο ακόμα χρόνο μήπως και βρούμε λύση.
Αυτή τη στιγμή, λύση είναι να ψηφίσουμε το παλιομνημόνιο, να αποφύγουμε τη χρεοκοπία, να κερδίσουμε λίγο χρόνο, να πάμε άμεσα σε εθνικές εκλογές, και τελευταίο και κυριότερο: ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΞΑΝΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΑΠΟ ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ, ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ.
Για μένα αυτό είναι λύση πρακτικά εφαρμόσιμη, ελπιδοφόρα, και με μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες εντός και εκτός Ελλάδος…

Αναγνώστης

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!