tromaktiko: Κλήση της Αστυνομίας σε Αιρετό της Θεσσαλίας για κινητοποίηση κατά της αύξησης των διοδίων

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Κλήση της Αστυνομίας σε Αιρετό της Θεσσαλίας για κινητοποίηση κατά της αύξησης των διοδίων



Για παροχή εξηγήσεων στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, για την κινητοποίηση κατά της αύξησης των διοδίων, που έγινε στα διόδια του Μακρυχωρίου στις 6/2/2011, όπως και αρκετοί άλλοι πολίτες που συμμετείχαν στην ίδια ή σε άλλες κινητοποιήσεις... σε όλη την Θεσσαλία, κλήθηκε από τις αστυνομικές αρχές της Μαγνησίας, ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακός σύμβουλος. Για το γεγονός αυτό, ο κ. Πουλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Τη στιγμή που η λαϊκή αγανάκτηση φουντώνει, απέναντι στα νέα ξεδιάντροπα μέτρα που μας φορτώνουν καθημερινά οι αρχηγοί των τριών κυβερνητικών κομμάτων από κοινού με την τρόικα, τη στιγμή που τα πολύμορφα κινήματα που ξεφύτρωσαν σε όλη την Ελλάδα, μέσα από την αναγκαιότητα των πολιτών να επιβιώσουν και για να παλέψουν για την αξιοπρέπειά τους, για να φωνάξουν “ως εδώ, δεν χρωστάμε, δεν έχουμε, δεν πληρώνουμε”, έχουν ήδη ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ως προς τη μαζικότητά τους και σημειώνουν καθημερινά νίκες, επιστρατεύεται η καταστολή και οι ποινικές διώξεις, ως τελευταία ελπίδα διάσωσης αυτής της πολιτικής.
Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να απειλούνται με ποινική δίωξη πολίτες, που με ειρηνικά μέσα, με πανό και προκηρύξεις, διαμαρτυρήθηκαν συμβολικά κατά της απολύτως παράνομης αύξησης των διοδίων και της παράδοσης των εθνικών οδών και του δικαιώματος στην ελεύθερη μετακίνηση στην κερδοφορία των μεγαλοεργολάβων, οι οποίοι χωρίς να έχουν ολοκληρώσει τα έργα, εισπράττουν προκαταβολικά ιλιγγιώδη ποσά για διόδια.
Όλοι όσοι συμμετείχαμε στις κινητοποιήσεις, αλλά και ολόκληρη πλέον η ελληνική κοινωνία που συστηματικά εκβιάζεται εδώ και δύο χρόνια, λέμε πως δεν υπάρχει πλέον κανένας τρόπος να σταματήσουν την εκδήλωση της οργής των πολιτών. Ούτε τα εκβιαστικά διλήμματα, ούτε τα επικοινωνιακά τρυκ, ούτε η καταστολή μπορεί να μπει εμπόδιο. Το ποτάμι της αγανάκτησης δεν γυρίζει πίσω! Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου να αγωνιστούμε για να τους ανατρέψουμε».

trikalanews.gr

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!