tromaktiko: Εντείνεται το έργο του κοινωνικού παντοπωλείου Λεμεσού

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Εντείνεται το έργο του κοινωνικού παντοπωλείου Λεμεσού



Σε μια περίοδο κατά την οποία η ανεργία καταγράφει αυξητικές τάσεις και αρκετές οικογένειες δυσκολεύονται να βγάλουν τα προς το ζην...
το έργο του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Λεμεσού κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς προσφέρει τρόφιμα και άλλα προϊόντα σε άτομα ή οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, που βρίσκεται στην οδό Φιλελλήνων στον Άγιο Ιωάννη, λειτουργεί καθαρά σε εθελοντική βάση, εφόσον όλα τα τρόφιμα και τα προϊόντα παραχωρούνται δωρεάν από υπεραγορές, προμηθευτές, εταιρείες, οργανωμένους φορείς αλλά και άτομα, ενώ τα πακέτα που δίνονται στους δικαιούχους ετοιμάζονται με τη βοήθεια εθελοντών.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Λεμεσού, δημοτική σύμβουλος Εύη Τσολάκη, ανέφερε ότι από τα τέλη του 2011 που λειτουργεί το κοινωνικό παντοπωλείο, έχουν εγκριθεί 57 αιτήσεις, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούν οικογένειες, ενώ απορρίφθηκαν 75 αιτήσεις που δεν πληρούσαν τα κριτήρια.

Από τους 57 δικαιούχους, οι 25 δεν έχουν καθόλου εισοδήματα και γι αυτό τους προσφέρονται τρόφιμα/προϊόντα δυο φορές το μήνα, ενώ για τους υπόλοιπους 32, μια φορά το μήνα. ''Στόχος μας'', είπε η Εύη Τσολάκη, ''είναι η παροχή αυτών των προϊόντων προς τους δικαιούχους μια φορά την εβδομάδα'', σημειώνοντας ότι η μέγιστη περίοδος για κάθε δικαιούχο δεν πρέπει να ξεπερνά τους 6 μήνες.

Το κοινωνικό παντοπωλείο, πέραν από κονσέρβες, ζυμαρικά, διάφορα άλλα τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής, θα αρχίσει σύντομα να συλλέγει και να προσφέρει ρούχα, ενώ στο πλαίσιο ενίσχυσης του έργου του, η Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Λεμεσού, σε συνεργασία με το Σωματείο Δρομέων ''Περικλής Δημητρίου'' και την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, διοργανώνουν την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, σκυταλοδρομία συλλογής τροφίμων.

Η σκυταλοδρομία θα ξεκινήσει από την Εκκλησία Παναγίας Χρυσαϊφυλιώτισσας στην Αγία Φύλα στις 10:00 π.μ. και στη συνέχεια οι δρομείς θα περάσουν από τον Άγιο Αρσένιο (10:10), την Παναγία Τριχερούσα (10:25) τον Άγιο Νεκτάριο (10:40), την Αγία Ζώνη (10:50), τον Άγιο Νικόλαο (11:05), την Αγία Τριάδα (11:20) την Παναγία Καθολική (11:35), την Αγία Νάπα (11:45), τον Άγιο Αντώνιο (11:55), την Αγία Βαρβάρα Ζακακιού (12:20), τον Άγιο Σπυρίδωνα (12:35), τον Άγιο Ιωάννη Ελεήμονα (12:50), τον Απόστολο Ανδρέα (13:05), τον Άγιο Γεώργιο Χαβούζας (13:20) και την εκκλησία Αποστόλων Πέτρου & Παύλου (13:40). Η σκυταλοδρομία συλλογής τροφίμων θα καταλήξει στο κοινωνικό παντοπωλείο.

Η κ.Τσολάκη κάλεσε το κοινό που επιθυμεί να προσφέρει τρόφιμα ή προϊόντα, όπως τα μεταφέρει από πριν, σε έναν από τους 16 Ιερούς Ναούς που βρίσκονται στη διαδρομή της σκυταλοδρομίας.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!