tromaktiko: Στη Βουλή το σκάνδαλο με τα ορθοπεδικά υλικά

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Στη Βουλή το σκάνδαλο με τα ορθοπεδικά υλικά



Στη βουλή φέρνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης το θέμα του χρηματισμού ιατρών...
από ξένες εταιρείες, διερωτώμενος το αυτονόητο:

«Πως είναι δηλαδή δυνατόν σε ΗΠΑ και Βρετανία οι… δίδοντες μίζες να τιμωρούνται και στην Ελλάδα να μην έχει ξεκινήσει καν η δίκη εκείνων που τις… έλαβαν για το πρώτο σκάνδαλο της εταιρείας ορθοπεδικών υλικών De Puy».

Στην ερώτηση, που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης με αφορμή το πρόστιμο δέκα εκατομμυρίων ευρώ, που επιβλήθηκε πρόσφατα στις εταιρείες Smith and Nephew πάλι για μίζες μέσω μεσαζόντων σε έλληνες ορθοπεδικούς γιατρούς, ο βουλευτής καταγγέλλει την… «βασιλεία της διαφθοράς και της σπατάλης του δημόσιου χρήματος την ώρα που κόβονται με τον μπαλτά μισθοί και συντάξεις, κατεδαφίζεται το κοινωνικό κράτος και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βγάλει στο σφυρί για ένα κομμάτι ψωμί τα πλέον σημαντικά περιουσιακά στοιχεία της χώρας».

Ο κ. Παπαδημούλης σημειώνει μάλιστα ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα που η αμερικάνικη αρχή για τον έλεγχο του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης ρίχνει «καμπάνα» σε μία εταιρεία ορθοπεδικών για τον τρόπο με τον οποίο «δραστηριοποιείτο» στην ελληνική αγορά, δίνοντας μίζες με τη δικαιολογία ότι αποτελεί «αναπόφευκτο δεδομένο της ελληνικής ζωής».
Ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:

• Γιατί ακόμα δεν έχει γίνει η δίκη για τους 21 κατηγορούμενους ορθοπεδικούς της υπόθεσης De Puy και πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να επισπεύσει τις διαδικασίες.

• Αν η κυβέρνηση έχει ενημερωθεί από τις αμερικάνικες αρχές για το νέο σκάνδαλο χρηματισμού ελλήνων ιατρών, αν έχει ξεκινήσει η σχετική δικαστική και διοικητική διερεύνηση του θέματος και αν όχι, γιατί και πότε πρόκειται να ξεκινήσει.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!