tromaktiko: Αναγνώστης καταγγέλλει φιλοζωική εταιρεία

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Αναγνώστης καταγγέλλει φιλοζωική εταιρεία



Τον περασμένο Σεπτέμβριο περπάταγα αμέριμνος στο δρόμο κάπου στο Μενίδι και άκουσα από ένα χωράφι ένα αδύναμο...
νιαούρισμα. Έψαξα για αρκετή ώρα ανάμεσα στα χόρτα και εντόπισα ένα μικρό και υποσιτισμένο αρσενικό γατάκι. Το λυπήθηκα και το μάζεψα σπίτι. Δεν είχα άλλο ζώο και αφού τα παιδιά ξετρελάθηκαν μαζί του αποφασίσαμε να το κρατήσουμε. Το τάισα, του έκανα αποπαρασίτωση , το ανέστησα γενικά.
Αυτή τη στιγμή είναι ένα υγιές αρσενικό γατί 6 περίπου μηνών. Παίζει με τα παιδιά τα οποία το λατρεύουν και τρέχει στην αγκαλιά τους όταν αυτά γυρνούν από το σχολείο. Ξαπλώνει στον καναπέ και ακουμπά τη πλάτη του πάνω μας γουργουρίζοντας από ευχαρίστηση και σιγουριά.
Προχθές αποφασίσαμε ότι ήρθε πλέον ο καιρός να το στειρώσουμε είναι κρίμα να ταλαιπωρείται μέσα στο σπίτι, πήραμε λοιπόν τηλέφωνο τη φιλοζωική εταιρεία στη Νέα Χαλκηδόνα και ρωτήσαμε πότε μπορούμε να το πάμε και πόσο θα μας κοστίσει η στείρωση.
Η απάντηση ήταν σεκταριστική!
60 ευρώ αν το ζώο είναι οικόσιτο και 35 αν είναι αδέσποτο, με τη μόνη διαφορά πως αν δηλώσεις ότι το ζώο είναι αδέσποτο τότε μαζί με τη στείρωση κόβουν και το αυτί του!
Κυρίες μου της Φιλοζωικής εταιρείας , τόσο εκτιμάτε τον ακρωτηριασμό ενός ζώου;
25 ευρώ;
Αν εγώ έλεγα σε κάποιον κηδεμόνα σας ότι δίνω 1.000 ευρώ για το μάτι σας εσείς τι θα μου απαντούσατε; Θα μου λέγατε ότι δεν είναι το ίδιο; Άλλη βαρύτητα έχει ο άνθρωπος και άλλη το ζώο; Το ίδιο θα έλεγα και εγώ, με τη μόνη διαφορά ότι εσείς είστε χαμηλότερου επιπέδου από τα ζώα τα οποία και έχετε σαν προσωπείο.
Τουλάχιστον αυτά δεν θέλουν κάποιο κομμάτι σας για να βεβαιωθούν ότι δεν τους φάγατε χρήματα.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!