tromaktiko: Η 1η μεγάλη ηλεκτρονική δημοσκόπηση του tromaktiko - Πρώτο κόμμα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Η 1η μεγάλη ηλεκτρονική δημοσκόπηση του tromaktiko - Πρώτο κόμμα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες



Με αριθμό ρεκόρ συμμετοχών που ξεπέρασαν τις 45.000 ψήφους μόλις σε λίγα 24ώρα ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η πρώτη μεγάλη ηλεκτρονική δημοσκόπηση. Ειδικότερα, στην μέτρηση ψήφισαν 46.206 αναγνώστες του πιο δημοφιλούς blog της Ελλάδας.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:



ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

-) Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο χρονικό διάστημα μεταξύ της Παρασκευής 24/02/2012 02:30 έως την Πέμπτη 01/03/2012 14:30 (μόλις 6 ημέρες).

-) Πρόκειται για ανοιχτή ηλεκτρονική δημοσκόπηση με την πιο σοβαρή εταιρεία του χώρου και το πιο ασφαλές σύστημα που υπάρχει αυτή την στιγμή στο Internet για να αποφευχθούν οι διπλοψηφίες. Αποτελέσματα δεν μπορούμε να πειράξουμε όπως άλλα "ανεξάρτητα" παραπολιτικά sites χαμηλής επισκεψιμότητας που απο την μια στιγμή στην άλλη αλλάζουνε τα αποτελέσματα κατά το δοκούν, προσθέτωντας χιλιάδες "ψήφους".

-) Στις ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις το δείγμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό του συνόλου του πλυθησμού. Δείχνει όμως με σχετική ακρίβεια το τι γίνεται στις ηλικίες 18-44. Τέτοιες δημοσκοπήσεις αποκλείουν τα άτομα μεγαλύτερων ηλικιών καθώς η ενημέρωση στις ηλικίες 45+ γίνεται επι το πλείστον απο τα κανάλια και τις εφημερίδες και η πρόσβαση τους στο Internet είναι περιορισμένη.

-) Στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν όλα τα κόμματα (οχι κινήματα) που έχουν ιδιαίτερη δυναμική και έχουν επίσημα δηλώσει οτι θα κατέβουν στις επικείμενες εκλογές. Στην επόμενη δημοσκόπηση θα γίνει ανανέωση της λίστας εαν αυτό προκύψει.

-) Η επιλογή των ΛΕΥΚΩΝ δεν έχει προστεθεί στη λίστα καθώς πλέον δεν προσμετρώνται στο εκλογικό αποτέλεσμα και απλώς είναι ΑΚΥΡΑ ψηφοδέλτια: Νόμος 3424/2006 Αρθρο 1 και Προεδρικό Διάταγμα 96/2007 στο Άρθρο 98, παρ.8: Tα ΛΕΥΚΑ ψηφοδέλτια ΔΕΝ προσμετρώνται στα έγκυρα.
Το ίδιο φυσικά ισχύει για τα ΑΚΥΡΑ και την ΑΠΟΧΗ. Η έρευνα απευθύνεται μόνο σε αυτούς που προτίθενται να πάνε να ψηφίσουν.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:





1.  29.99% ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (Π. Καμμένος) (13,856 ψήφοι)
2.  15.69% ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (7,248 ψήφοι)
3.    7.21% ΣΥΡΙΖΑ (3,331 ψήφοι)
4.    6.71% ΔΗΜΟΚΡ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ (Φ. Κουβέλης) (3,102 ψήφοι)
5.    6.59% ΚΚΕ (3,045 ψήφοι)
6.    5.33% ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (2,461 ψήφοι)
7.    4.92% ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (Απόστρατοι) (2,272 ψήφοι)
8.    4.35% ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (2,011 ψήφοι)
9.    3.43% ΠΑΣΟΚ (1,583 ψήφοι)
10.  2.22% ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,026 ψήφοι)
11.  1.81% ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ (Γ. Δημαράς) (837 ψήφοι)
12.  1.69% ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ (779 ψήφοι)
13.  1.19% ΔΗΜΟΚΡ. ΣΥΜΜΑΧΙΑ (Ν. Μπακογιάννη) (548 ψήφοι)
14.  1.06% ΛΑΟΣ (489 ψήφοι)

       7.83% ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ (3,610 ψήφοι)

ΣΥΝΟΛΟ ΨΗΦΩΝ: 46.206


ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:

1. Η δημοσκόπηση αυτή ενόχλησε. Ενόχλησε πάρα πολύ το πολιτικό διεφθαρμένο σύστημα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που είχαν συνηθίσει την χειραγώγηση των μαζών τόσα χρόνια!

2. Η έρευνα έκλεισε με αριθμό ρεκόρ συμμετοχών στο πρώτο σε επισκεψιμότητα blog στην Ελλάδα, το οποίο το διαβάζουν απο όλα τα κοινωνικά στρώματα αλλά και όλων των κομματικών αποχρώσεων.
Όχι 1000-1500 άτομα στα οποία περιορίζονται οι "ειδικές εταιρίες" δημοσκοπήσεων και ούτε καν 20.000 με τα οποία βγαίνουν τα exit polls. Σίγουρα το δείγμα δεν είναι επιστημονικά διαλεγμένο, ωστόσο βγαίνουν πάρα πολλά συμπεράσματα...

3. Οι άνθρωποι που ενημερώνονται από το Ίντερνετ έχουν πολύ καλύτερη κατανόηση της πραγματικότητας από εκείνους που στηρίζονται ακόμα στο δηλητήριο του Μπόμπολα, του Ψυχάρη, του Αλαφούζου και λοιπών μπουμπουκιών (MEGA/ΣΚΑΙ κλπ).
Οι εφημερίδες της διαπλοκής έχουν εξαφανίσει σχεδόν όλα τα κόμματα (εκτός ΝΔ, ΠΑΣΟΚ), συνήθως μάλιστα δεν υπάρχει ούτε μία παράγραφος αναφοράς σε κάτι άλλο. Το ίδιο ακριβώς κάνουν και τα κανάλια των νταβατζήδων. Τον Καρατζαφέρη τον έπαιζαν όσο ήταν στην κυβέρνηση, μετά τον εξαφάνισαν σε χρόνο μηδέν. Τον Κουβέλη στην αρχή τον έσπρωχναν με χίλια αλλά μόλις τους στεναχώρησε τον έκρυψαν κι αυτόν.


ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:

1. Το σίγουρο είναι οτι το κόμμα το Πάνου Καμμένου, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μπαίνουν δυναμικά στην πολιτική σκηνή. Μπορεί η δυναμική του να περιορίζεται (προς το παρόν) σε ηλικίες 18-44 που κυρίως ενημερώνονται απο το διαδίκτυο αλλά αυτό του φτάνει ώστε να μπεί στη Βουλή με σχετικά υψηλό ποσοστό που η άποψη μας είναι οτι θα κυμαίνεται απο 5% έως 10%.
Αν μάλιστα τελικά συμπορευτούν με το κόμμα του και άλλα αντιμνημονιακά κινήματα σαν του Μίκη Θεοδωράκη ή του Δ. Καζάκη τότε θα αλλάξει δραματικά το πολιτικό σκηνικό.

2. Μεγάλη έκπληξη η Χρυσή Αυγή; Μάλλον οχι. Αυτό φάνηκε απο τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές που πήρε ενα 5% στην Αθήνα αλλά και στο γεγονός οτι τα κανάλια του συστήματος αναγκάζονται πλέον να την αναφέρουν σε όλες τις δημοσκοπήσεις αφού ξέρουν οτι αλλιώς θα εκτεθούν το βράδυ των εκλογών. Και όσο η εγκληματικότητα ανεβαίνει τόσο θα ανεβαίνουν και τα ποσοστά τους. Εκτίμηση μας είναι οτι θα μπεί στην Βουλή με ένα ποσοστό που θα φτάνει το 5%.

3. Τα κόμματα της Αριστεράς σταθερά σε όλες τις δημοσκοπήσεις με συνεχώς ανοδική τάση. Για άλλη μια φορά βγαίνει το συμπέρασμα οτι εαν ενωθούν (ΣΥΡΙΖΑ/ΚΚΕ/ΔΗΜΑΡ) τότε θα είναι η επόμενη κυβέρνηση. Το θέμα είναι οτι μάλλον δεν το θέλουν αυτό!

4. Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν την κατρακύλα τους. Οι θεαματικές κωλοτούμπες του μνημονιακού πλέον Αντώνη Σαμαρά και η ουσιαστική συμπόρευση της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ έχει απογοητεύσει και τον ποιό αισιόδοξο υποστηρικτή τους. Το μεγαλύτερο ποσοστό του πλυθησμού ηλικιών 18-40 τους έχει απορρίψει δίνοντας τους ποσοστά απο 3% έως το πολύ 6%. Η μεγάλη τους πηγή ψήφων παραμένει ο παππούς και η γιαγιά που δεν καταλαβαίνουν και πολλά και ακούν οτι τους λέει η Τρέμη, ο Μπάμπης και ο Πρετεντέρης αλλά και όλα τα κομματόσκυλα και οι βολεμένοι που τρώγανε τόσα χρόνια. Και δυστυχώς είναι ακόμη αρκετοί αυτοί.
Μεγαλύτερη τους δύναμη; Tα διαπλεκόμενα ΜΜΕ που τους στηρίζουν ακόμη.

5. Δημοκρατική Συμμαχία και ΛΑΟΣ φαίνεται οτι έχουν καταρρεύσει και εκεί που τους είχαν σίγουρους για την Βουλή πλέον είναι φανερό οτι θα δώσουν μεγάλη μάχη. Ειδικά οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ (αφου απογοητεύτηκαν απο τον μνημονιακό Καρατζαφέρη) έχουν φύγει σχεδόν όλοι, προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά και την Χρυσή Αυγή.

6. Μάχη θα δώσουν τα υπόλοιπα κόμματα για μια θέση στη Βουλή. Μεγάλο ερωτηματικό παραμένουν οι Απόστρατοι που αποτελείται κυρίως απο μεγαλύτερες ηλικίες και όμως φαίνεται οτι μπαίνει και αυτό δυναμικά στην πολιτική σκηνή. Το κόμμα Πειρατών πιθανότατα δεν θα καταφέρει να μπεί στη Βουλή καθώς είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό αλλά σίγουρα θα θέσει τις βάσεις για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

7. Τέλος ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό λαμβάνει η επιλογή στο ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ που δείχνει οτι υπάρχει ακόμη χώρος για νέους πολιτικούς συνδυασμούς. Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινωθούν εντός των επομένων ημερών το νέο κόμμα της Λούκα Κατσέλη αλλά και του έγκριτου Οικονομολόγου Δ. Καζάκη.

Μείνετε συντονισμένοι!
Έρχεται νέα δημοσκόπηση φωτιά για το πολιτικό σκηνικό!


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!