tromaktiko: Συμβουλές που θα σας λύσουν τα χέρια σε μικρά προβλήματα της καθημερινότητας

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Συμβουλές που θα σας λύσουν τα χέρια σε μικρά προβλήματα της καθημερινότητας



1. Καθαρό πληκτρολόγιο.
Χωρίς να είναι στην πρίζα ο υπολογιστής καθαρίστε το με μπατονέτες που έχετε βρέξει με οινόπνευμα. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε μια παλιά μαλακή οδοντόβουρτσα σας...


2. Κρεμάστρες.
Τα λεπτά ρούχα γλιστρούν πάντα από τις κρεμάστρες! Μπορείτε να κολλήσετε στις κρεμάστρες σας μια λωρίδα από βελούδο, ένα κομμάτι αφρολέξ ή οτιδήποτε, κολλάει πάνω το ύφασμα χωρίς να το φθείρει & δε θα γλιστράει.

3. Σας λύνονται τα κορδόνια;
Βρέξετε τα με λίγο νερό.

4. Το δερμάτινο σας γέμισε φουσκάλες από νερό;
Καλύψτε το μ’ ένα ελαφρύ πανί και σιδερώστε το με το σίδερο ατμού.

5. Πώς να ανοίξω τα καινούργια μου παπούτσια που με στενεύουν;
Δώστε να τα φορέσει ένα άτομο που φοράει μεγαλύτερο νούμερο ή δοκιμάστε να τα φορέσετε με υγρές κάλτσες, ή γεμίστε τα με βρεγμένες εφημερίδες και αφήστε το αρκετές ώρες.

6. Τρίχες από το κατοικίδιο σας.
Αγαπάτε το κατοικίδιο σας, όχι όμως και τις τρίχες που αφήνει πίσω του. Για αυτό φορέστε ένα λαστιχένιο γάντι, βρέξτε το και εν συνεχεία περάστε τα σημεία που έχουν τρίχες. Θα τα δείτε μαγικά να κολλάνε στο γάντι.

7. Φυσική γυαλάδα στα δερμάτινα.
Εάν έχετε δερμάτινα έπιπλα ή απομίμηση δέρματος κάντε τα να δείχνουν σαν καινούρια περνώντας τα με ελάχιστη ποσότητα βαζελίνης ή baby oil και εν συνεχεία σκουπίζοντας τα με ένα στεγνό πανί. Θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα.

8. Πώς δεν γλιστρούν τα παπούτσια;
Τρίψτε τις σόλες τους με ένα κομμάτι γυαλόχαρτο.

9. Καθαρές «Συλλογές».
Καθαρίστε από την σκόνη τα μικροαντικείμενα σας που σπάνε φορώντας βαμβακερά γάντια και απλώς χαϊδέψτε τα! Ναι αυτός είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να μην έχετε απώλειες αλλά και για να τα καθαρίσετε γρήγορα.

10. Πώς να ξεκολλήσω το φερμουάρ;
Περάστε το με τη μύτη ενός μολυβιού.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!