tromaktiko: Μπουτάρης: Δεν μίλησα για ιδιωτικοποίηση του Σέιχ Σου

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Μπουτάρης: Δεν μίλησα για ιδιωτικοποίηση του Σέιχ Σου



Στη διαβεβαίωση ότι δεν είναι στις προθέσεις του δήμου Θεσσαλονίκης η ιδιωτικοποίηση του Σέιχ Σου μέσα από την πρόταση για την επιβολή εισιτηρίου στο... περιαστικό δάσος προχώρησε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Όπως είπε, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, δεν ζήτησε ποτέ να ιδιωτικοποιηθεί το δάσος, ούτε να γίνουν νέοι δρόμοι, ούτε να χτιστούν ξενοδοχεία.

«Αυτό που πρότεινα είναι να υπάρξει μια διαδημοτική συνεργασία που θα ζητήσει επίσημα να αναλάβει την προστασία και τη συντήρηση του Σέιχ Σου. Το εισιτήριο δεν θα είναι κέρδος, αλλά η χρηματοδότηση για να έχουμε ορισμένους υπαλλήλους να το καθαρίζουν και να το συντηρούν. Από που και ως που ανοίγει ο δρόμος για ιδιωτικοποίηση» υπογράμμισε. Όπως είπε, «θα είμαι ο τελευταίος που θα βάλω εισιτήριο σε περιαστικό δάσος».

Τόνισε, παράλληλα, ότι θα πρέπει να εκπονηθεί και να υποβληθεί στο αρμόδιο υπουργείο ένα πρόγραμμα συντήρησης του Σέιχ Σου. Ο κ. Μπουτάρης σημείωσε ότι είναι απαραίτητο να ξαναχαρακτηριστεί το δάσος ως καταφύγιο άγριας φύσης, να συντηρηθούν οι δρόμοι αλλά και να δημιουργηθούν ελαφρές εγκαταστάσεις.
voria.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!