tromaktiko: Πάθαμε... μάθαμε;;;

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Πάθαμε... μάθαμε;;;



Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ματίας Μορς έκανε δηλώσεις, υπενθυμίζοντας μας, όπως ήταν αναμενόμενο, τα επώδυνα μέτρα που έρχονται τον Ιούνιο και ευχόμενος στις προσεχείς εκλογές να ψηφίσουμε ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Είναι φανερό...

λοιπόν και από επίσημα χείλη, με δημόσιες δηλώσεις, ποια είναι τα κόμματα που συνδέονται έρρηκτα με τα απεχθή αντιλαϊκά μέτρα που η Τρόικα έχει αποφασίσει για μας, χωρίς εμάς.

Είναι σαφές, ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν δεσμευτεί εγγράφως, ώστε να νομοθετούν, ανάλογα με '' τα θέλω '' των δανειστών μας, μετατρέποντας τα σε δυσβάσταχτα για εμάς '' πρέπει ''.

Ότι λοιπόν κι αν ακούμε από τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο, όποια υπόσχεση προεκλογική κι αν βγαίνει από το στόμα τους, πρέπει να βρίσκει απέναντι της τοίχο.

Ας ανοίξουμε τα μάτια και τα αφτιά μας προσπαθώντας να διαβάσουμε πίσω από τις λέξεις, προσέχοντας αυτά που μας υπόσχονται όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, ώστε πηγαίνοντας στις κάλπες να μην δώσουμε την ευκαιρία, σε κανένα φιλομνημονιακό ή '' επιρρεπές '' προς το Μνημόνιο κόμμα, να '' συνεταιριστεί '' μετεκλογικά με τα μειοδοτικά κόμματα του δικομματισμού.

Καθώς, ως γνωστό, μετά, αν επικρατήσουν, θα ισχυρίζονται για τα επόμενα τουλάχιστον τρία χρόνια, ότι έχουν νωπή λαϊκή εντολή. Για οποιαδήποτε ασυδοσία, για οποιαδήποτε αντιλαϊκή αυθαιρεσία.

Το γνωστό παραμύθι δηλαδή και η γνωστή πολυφορεμένη καραμέλα. Όσο για όλους εμάς ισχύει πάντα το γνωστό '' μετά την απομάκρυνση απ' το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται ''. Προσοχή λοιπόν...
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!