tromaktiko: Απεργία σε ΣΚΑΪ και Μακεδονία

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Απεργία σε ΣΚΑΪ και Μακεδονία



Άμεση ήταν η αντίδραση της ΕΣΗΕΑ και ΕΣΗΕΜΘ στις απολύσεις που υπήρξαν στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και την Μακεδονία. Οι Ενώσεις κήρυξαν και στα δύο Μέσα 24ώρη απεργία.



Μετά τις χθεσινές απολύσεις στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στην εφημερίδα Μακεδονία, σήμερα υπήρξαν αντιδράσεις από τις Ενώσεις, καθώς κήρυξαν απεργίες και στα δύο μέσα για αύριο Παρασκευή.

Η ανακοίνωση για το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ διαμαρτύρονται για τις εκδικητικές απολύσεις των συναδέλφων Λάμπρου Παπαδογιάννη και Κώστα Οικονόμου, στις οποίες προέβη η εργοδοσία του ραδιοφωνικού σταθμού «ΣΚΑΪ», επειδή δεν υπέκυψαν στις πιέσεις για υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων με περαιτέρω μείωση των ήδη μειωμένων αποδοχών τους.

Για τον λόγο αυτόν αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 2 Μαρτίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 3 Μαρτίου 2012 για τ ους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ» καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα « SKAI . GR ».

ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ:

Να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις των συναδέλφων.

Να τηρηθούν οι όροι των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».

Η ανακοίνωση για την Μακεδονία

«Επτά δημοσιογράφους απέλυσε αιφνιδιαστικά η Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ, δυναμιτίζοντας την προσπάθεια των εργαζομένων να ανακτήσουν οι εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη το έδαφος που έχασαν εξαιτίας επιλογών της εργοδοσίας.

Με τις απολύσεις αυτές, το δημοσιογραφικό δυναμικό των εφημερίδων μειώνεται σε βαθμό πολύ μεγαλύτερο απ’ όσο θα επέτρεπαν οι στοιχειώδεις προδιαγραφές αξιοπιστίας ενημερωτικών Μέσων. Επιπλέον, απαξιώνονται διαδοχικές προσπάθειες των εργαζομένων, που έγιναν με αποκλειστικό στόχο όχι μόνο να συνεχιστεί η έκδοση των εφημερίδων, αλλά να γίνει αυτό με όρους που αναλογούν σε γνήσια προϊόντα δημοσιογραφικού έργου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ κηρύσσει προειδοποιητική απεργία στις εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη, που αρχίζει αύριο, Παρασκευή 2 Μαρτίου στις 11.00 και λήγει το Σάββατο 3 Μαρτίου στις 16.00.

Ζητούμε από την εργοδοσία να ανακαλέσει αμέσως τις απολύσεις που ανακοίνωσε και να διασφαλίσει με κάθε τρόπο τις προδιαγραφές αξιοπιστίας και τον ενημερωτικό χαρακτήρα των εφημερίδων».

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!