tromaktiko: Δείτε από που ξεκίνησε το σημερινό "Κίνημα της Πατάτας"

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Δείτε από που ξεκίνησε το σημερινό "Κίνημα της Πατάτας"



Για όσους δεν το γνωρίζουν πρέπει να αναφέρουμε ότι το σημερινό "Κίνημα της Πατάτας", που ουσιαστικά είναι ένα... κίνημα κοινωνικής πολιτικής, με στόχο την ίδρυση κοινωνικών παντοπωλείων και με σκοπό την πτώση των τιμών τελικού καταναλωτή και την εξάλειψη των μεσαζόντων από την σχέση παραγωγού - καταναλωτή, ξεκίνησε από τον Σύλλογο Πολυτέκνων Δράμας και τον Πρόεδρό του κ. Ν. Σμολοκτό. Ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου ο Σύλλογος ανέλαβε πρωτοβουλία διάθεσης της πατάτας στα μέλη του και ενημέρωσε την Ομοσπονδία (ΑΣΠΕ) προωθώντας την ιδέα σε όλους τους συλλόγους της χώρας. Ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν πολλοί σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου με αποτέλεσμα να φτάσουμε στα αποτελέσματα που κατακλύζουν τις μέρες μας το ίντερνετ, για την διαδικτυακή διάθεση της πατάτας του Νευροκοπίου. Παρακάτω αναδημοσιεύουμε τη σημερινή ανακοίνωση του συλλόγου από την επίσημη ιστοσελίδα του.

"ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ -ΚΡΕΜΜΥΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Πρακτικά αποτελέσματα φαίνεται πως είχε η πρωτοβουλία του Συλλόγου Πολυτέκνων "Ο Άγιος Στυλιανός" για την αγορά ποσοτήτων αδιάθετης πατάτας από τους παραγωγούς του Κ. Νευροκοπίου.(Εφημερίδες της Δράμας εγραψαν.) Τα blog αργησαν να καταλάβουν τι κάναμε απο τις αρχές Δεκεμβρίου 2011 όταν διαθέσαμε μέσα σε 20 ημέρες 100 τόννους πατάτας( σε συσκευασία των 25 κιλών με τιμή τρία 3 ευρώ το σακί ) δέκα 10 τόννους κρεμμυδιών 2.000 κιλά μέλι, τσίπουρο, και άλλα προιόντα. Μας χαρακτήρισαν ακτιβιστές και πολλά άλλα ,εκείνο που κάναμε είναι αυτό που βλέπετε σήμερα σ όλη την Ελλάδα , διαφημίσαμε τα προιόντα της Δράμας και φύγαμε απο την εσωστρέφεια της επαρχιώτικης νοοτροπίας με κάθε τρόπο . Εμείς καλέσαμε όλους τους Πολυτεκνικούς Συλλόγους της Ελλάδος για να αγοράσουν πατάτα απο την ΕΑΣ Δράμας και κατ επέκταση απο τους παραγωγούς του Κ. Νευροκοπίου.Το αποτέλεσμα είναι πολλές χιλιάδες τόννοι να φύγουν για την αγορά της Ελλάδος.


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νικόλαος Σμολοκτός κατόπιν συμφωνίας με τον Πρόεδρο της Ε.Α.Σ Ν. Δράμας συμφώνησαν για την αγορά πατάτας από το Σύλλογο Πολυτέκνων. Στη συνέχεια, ο Σύλλογος Πολυτέκνων με επιστολή προς όλους τους Πολυτεκνικούς Συλλόγους της Ελλάδας τους πρότεινε να αγοράσουν πατάτες από τις αδιάθετες ποσότητες του Κ. Νευροκοπίου.Η επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων Δράμας προς τους Συλλόγους Πολυτέκνων όλης της χώρας είναι η εξής:

1. Σας ενημερώνουμε ότι στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στο Κάτω Νευροκόπι παράγεται η γνωστή σε όλους μας πατάτα με ειδικά χαρακτηριστικά γεύσης.
2. Φέτος λόγω διαφόρων προβλημάτων στην αγορά (εισαγωγή από ξένες χώρες – υπερπαραγωγή κλπ) υπάρχουν στις αποθήκες της ΕΑΣ Δράμας μεγάλες ποσότητες αδιάθετης πατάτας.
3. Μετά από συμφωνία που έκανε ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας με την ΕΑΣ Δράμας, πετύχαμε να μας διατεθεί πατάτα σε συσκευασία των είκοσι (25) kgr.
4. Σας προτείνουμε να προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες, απόφαση Δ.Σ., ώστε να αγοράσετε πατάτες με την παραπάνω τιμή και να την διαθέσετε στα μέλη σας, κατά την περίοδο των διανομών προϊόντων ΕΕ (ζυμαρικά-ρύζι) δημιουργώντας έτσι και κοινωνικό προφίλ αλληλεγγύης και κυρίως θα ενισχύσετε τις οικονομικά ασθενέστερες πολύτεκνες οικογένειες του συλλόγου σας.
5. Σας επισημαίνουμε ότι η μεταφορά βαρύνει τον αγοραστή, καθώς επίσης μπορείτε να επιλέξετε την συσκευασία των κιλών ανά σακί πατάτας (πχ. 20-25-30- κλπ).
6. Περιμένουμε νέα σας για να ρυθμίσουμε τις λεπτομέρειες. Μπορείτε όμως να απευθύνεστε προσωπικά στον Δντή της ΕΑΣ/ Δράμας τον κ. Σωτηρέλη Γ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!