tromaktiko: Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Δράμας: Είμαστε αναγκασμένοι να καταγγείλουμε την διοίκηση για αθέτηση των δημόσιων υποσχέσεων

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Δράμας: Είμαστε αναγκασμένοι να καταγγείλουμε την διοίκηση για αθέτηση των δημόσιων υποσχέσεων



Το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν. Δράμας στα πλαίσια της πανελλαδικής δράσης της ομοσπονδίας μας (ΠΟΕΔΗΝ) πραγματοποιεί την Πέμπτη 15 Μαρτίου κατάληψη... στα ταμεία του νοσοκομείου και στη συνέχεια θα κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του νοσοκομείου.

Η ληστρική επιδρομή της κυβέρνησης της τρόικα και του μνημονίου δεν έχει σταματημό Δεν διστάζουν σε τίποτα προκειμένου να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των αφεντικών τους ντόπιων και ξένων.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του διοικητή του νοσοκομείου ότι η παρακράτηση των αναδρομικών από το νέο μισθολόγιο θα γίνει σε εννέα μήνες τελικά γίνεται σε τρεις, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εργαζόμενοι με αρνητική μισθοδοσία και άλλοι με μισθούς ψίχουλα. Είμαστε αναγκασμένοι να καταγγείλουμε την διοίκηση για αθέτηση των δημόσιων υποσχέσεων και για ενορχηστρωμένο εμπαιγμό κατά των εργαζόμενων.

Το ωρομίσθιο των συναδέλφων που δουλεύουν με κυκλικό ωράριο μειώνεται από 1,11- 1,70
ευρώ ανά ώρα τη στιγμή που έχουν ήδη να πληρωθούν δεδουλευμένα από τον Σεπτέμβριο
του 2011. Το ανθυγιεινό επίδομα είναι κολοβό από τη στιγμή που δεν επεκτείνεται ο θεσμός των βαρέων και ανθυγιεινών και στους μόνιμους υπαλλήλους και μια σειρά από επαγγελματίες υγείας (εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές,βοηθοί φαρμακείου) μένουν έξω ακόμη και από τη Γ ζώνη.

Μέσω των συγχωνεύσεων - καταργήσεων φορέων περιορίζονται οι υπηρεσίες Υγείας Πρόνοιας με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να μην έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, αλλά και αυτοί που έχουν πρόσβαση να έχουν αμφίβολης ποιότητας παροχών υγείας.

Η συνεχής υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια πολλά νοσοκομεία σε κλείσιμο λόγω της έλλειψης των αναγκαίων μέσων για την ασφαλή λειτουργία τους

Η μείωση των κονδυλίων για τις εφημερίες των γιατρών, ειδικά στα επαρχιακά νοσοκομεία οδηγεί σε μή ασφαλή λειτουργία τους κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Η Μονάδα Εντατικής παραμένει κλειστή παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις τόσο τοπικού βουλευτή όσο και του ίδιου του υπουργού κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στη Δράμα.

Το σωματείο εργαζομένων δεν μπορεί να δεχτεί άλλο αυτή την κατάσταση. Θεωρούμε ότι τους δώσαμε πολύ χρόνο για έργα αλλά το μόνο που εισπράττουμε είναι “ έπεα πτερόεντα”.

Απευθύνουμε κάλεσμα στους εργαζόμενους, αλλά και στους φορείς και τους πολίτες του νομού για κοινό αγώνα με όλους τους υγειονομικούς προκειμένου να κρατήσουμε το νοσοκομείο ανοικτό, με υψηλής ποιότητας παροχές υγείας προς όλους τους πολίτες.

Για την προάσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του αγαθού της υγείας.

Για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στο ΕΣΥ

Όλοι μαζί μπορούμε!

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!