tromaktiko: Καταγγελία αναγνώστη: Καρδιοχειρουργική ΑΓ. ΣΟΦΙΑ "ΚΛΕΙΣΤΟΝ"

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Καταγγελία αναγνώστη: Καρδιοχειρουργική ΑΓ. ΣΟΦΙΑ "ΚΛΕΙΣΤΟΝ"



Το θέμα για το οποίο θα ήθελα να προβάλω είναι το απαράδεκτο γεγονός που συμβαίνει στο δεύτερο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Ελλάδος το Παίδων Αγία Σοφία και... αφορά την μη λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Μονάδος.Είναι πραγματικά απίστευτη η αναλγησία και η αδιαφορία των υπευθύνων. Με αφορμή στο παρελθόν την κακή λειτουργεία κάποιων ανεύθυνων ιατρών αποφασίστηκε το κλείσιμο της μονάδος,αυτό δεν υ! πάρχει.
Η λογική λέει ότι εάν κάποιος δεν κάνει καλά την δουλεία του πάει σπίτι του κι όχι να στερείς την λειτουργεία μιας υποδομής σε μικρές ψυχές που την έχουν ανάγκη.
Ακολούθησα προχθές το ασθενοφόρο που μετέφερε την πρόωρα γεννημένη κόρη μου για μια επέμβαση στο Ωνάσειο, μια απλή αλλά απαραίτητη επέμβαση που μόνο το γεγονός την μεταφοράς την έκανε πολύ επικίνδυνη.Ενώ απλά θα μπορούσε να μεταφερθεί στον κάτω όροφο και γίνει η επέμβαση επειδή η μονάδα δεν λειτουργεί πλέον αυξάνουμε τον παράγοντα κινδύνου με την μεταφορά. Ντροπή... προσπαθώ να υπολογίσω το κόστος μιας
μικρής ζωής στον προϋπολογισμό ενός υπευθύνου ...ακούω διάφορα από τους γιατρούς που δίνουν καθημερινά μάχες για να διατηρήσουν στη ζωή τα παιδιά μας...
Μάχες πραγματικές που δυστυχώς οι Εφιάλτες του προϋπολογισμού, οι διαχειριστές κερδών κι όχι ψυχών προδίδουν καθημερινά.
Εαν κάποιος νιώσει ότι αδικείται από τα γραφόμενα μου ας μας εξηγήσει απλά γιατί.
Φταίνε οι Δανειστές, δεν νομίζω ότι θα μας πείσουν με φτηνά επιχειρήματα. Φταίνε οι συνδικαλιστές , άρα είναι ανίκανοι να διοικήσουν.Ποια είναι η λογική του να κλείνεις μια υποδομή που την έχουμε εμείς οι ίδιοι πληρώσει με τους φόρους που αποδίδουμε στο κράτος και τις εισφορές στα Ασφαλιστικά ταμεία.
Ξέρετε νομίζω ότι ποτέ δεν θα πάρουμε μια λογική απάντηση
και μικρές ψυχές θα κινδυνεύουν σε μεταφορές, παγιδευμένες στην αδιαφορία των υπεύθυνων Διοικητών και Υπουργών στην λογική του περιορισμού των εξόδων και δε βαριέσαι τι κι αν έχουμε και κάποιες απώλειες...
Ας μας πείσουν για το αντίθετο.
Ευχαριστώ για το βήμα που μου δίνεται και πιστεύω ότι εάν βοηθήσετε με την προβολή αυτών των γεγονότων ίσως κάποια στιγμή να βρεθούν λύσεις.
Μέχρι τότε η διαδρομή του ΕΚΑΒ από το ένα στο άλλο νοσοκομείο θα αποτελεί τροχοπέδη στην ζωή μας, στην ποιότητά μας,στην προτεραιότητα των πραγμάτων που μας χαρακτηρίζουν σαν ανθρώπους, που μας κάνουν να είμαστε υπερήφανοι η να ζούμε με την ντροπή της αδιαφορίας.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!