tromaktiko: Μ. Κυριακοπούλου: Τα κατά συρροήν ψεύδη υπουργών του ΠΑΣΟΚ έχουν εξοργίσει τους Έλληνες!

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Μ. Κυριακοπούλου: Τα κατά συρροήν ψεύδη υπουργών του ΠΑΣΟΚ έχουν εξοργίσει τους Έλληνες!



Γράφει ο Α.Χαιός
«Έφυγα από το ΠΑΣΟΚ, του οποίου ήμουν ιδρυτικό μέλος, όταν στις κρίσιμες για την χώρα συζητήσεις του μνημονίου κανείς δεν ήθελε την γνώμη μου...
ενώ ήταν υποχρέωσή μου η θετική ψήφος. Εκεί κατάλαβα ότι ως άνθρωπος έπρεπε να αντιδράσω», τονίζει σε συνέντευξή της η βουλευτής Αχαίας της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Μαρία Κυριακοπούλου. «Με έχουν ψηφίσει 20.600 άνθρωποι που η ζωή τους συνθλίβεται και έπρεπε να αποφασίσω. Ετσι, συντάχτηκα με την «Κοινωνική Συμφωνία», που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, που αναζητούν ελπίδα και προοπτική για το αύριο».

Η βουλευτής Αχαίας της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Μαρία Κυριακοπούλου, μεταξύ άλλων υποστήριξε και τα εξής:

* Υπάρχουν δείγματα γραφής από εμάς. Η Λ. Κατσέλη πέρασε το νόμο για τα νοικοκυριά σώζοντας 700.000 οικογένειες. Ο Χ. Καστανίδης παρέγραψε όλες τις πρωτόδικες ποινές μέχρι έξι μήνες ανακουφίζοντας χιλιάδες ανθρώπους.
* Τα κατά συρροήν ψεύδη υπουργών του ΠΑΣΟΚ και το τούνελ χωρίς φως έχουν εξοργίσει τους Έλληνες που νοιώθουν ότι εμπαίζονται.
* Η ελληνική κοινωνία αποσαθρώθηκε παντού. Μικρά φέουδα αδιαφάνειας και κατασπατάλησης που κανείς δεν ήλεγχε κατέστρεψαν τη χώρα. Υπήρχαν παντού: Στις κυβερνήσεις, στους ΟΤΑ, στην Υγεία κ.α.
* Το πολιτικό σύστημα ήταν αποκλειστικά πελατειακό και όχι αναπτυξιακό. Δεν λειτουργούσαν οι θεσμοί.
* Η πολιτική πρόταση της «Κοινωνικής Συμφωνίας» για την εφαρμογή ενός Εθνικού Σχεδιασμού Οικονομικής Ανασυγκρότησης της χώρας και των «εθνικών ισοδύναμων μέτρων», συνιστά τον άλλο δρόμο για την έξοδο από την κρίση, που μπορεί να δώσει υπόσταση, έκφραση και ελπίδα στην Ελλάδα της δημιουργία, η οποία συνθλίβεται ανάμεσα στο καταστροφικό «ναι σε όλα» και το ανεδαφικό «όχι σε όλα».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!